Witam
Mam problem z odpalaniem w deszczowe dni szczegolnie rano pozniej w ciagu dnia jak przeschnie jest ok. Poza tym mam wrazenie ze silnik nie rozwija pelnej mocy i czasami zdazy sie ze nierowno pracuje. Dodam ze kable, kopulka, palec nowe ok 2000 km, swiece max 5 tys km. zalozylem stare kable i to same kombinowalem tez ze swiecami i d... Co to moze byc sonda, cewka,zaplon?
PS Silnik 1.8 ABS silnik nie birze oleju wiec kompresja tez chyba ok.
Dziekuje za rady i pozdrawiam
Goral1985, slyszalem ze moze byc odpowiedzilany za nierowna prace silnika ale co ma wspolnego z odpalaniem gdy jest wilgotno badz w deszczowe dni? a jakby co jak go sprawdzic od razu wymienic czy jest jakis myk?
jeszcze dodam ze jak odpalam to po dosc dlugim kreceniu zaskakuje powoli jeden gar pozniej kolejny i kolejny ale tylko gdy jest wilgotno gdy jest sucho pali na dotyk
mam pytanie czy czujnik temperatury z niebieska obwodka jest taki sam jak z zolta? bo mialem z zolta ale koles w sklepie wepchnal mi z niebieska i mowi ze to jest to samo a ze juz bylo pozno sobota nie chcialo mi sie jezdzic to kupilem i moze trochhe pomogle ale jeszcze wkreca sie jakos mulowato
swieca wygladaja ladnie tzn sa wypalone na bialo. kopulka i palec nowe tak jak pislem wczesnie maksymalnie 2 tys przebiegu na nich mam i wewnatrz sucho. chyba podjade do elektryka niech sprawdzi
Silnik: 1.8 ABS 90 KM Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 684 Skąd: PGO
Wysłany: 2010-05-25, 21:20
a wiec zrob tak - otworz maske, wez w butelke po plynie do szyb nalej wody i zraszaj przewody kopulke itp (oczywiscie na odpalonym silniku) i patrz co sie dzieje - tak sam zlokalizujesz usterke
ok dzieki wszystkim za pomoc problem rozwiazany. najpierw wymienilem ten termostat w plastikowym krućcu i dalej bylo to samo wiec sprawdzilem kable okazalo sie ze te nowe mialy przebicia gdzie tylko sie dalo(sprawdzilem w nocy) i zalozylem stare ale znowu cos nim trzeslo wiec zalozylem stary termostat i golfik chodzi jak zloto. co sie okazalo termostat byl od innego modelu bo koles myslal ze jest taki sam a kable no coz chcialem firmowe ale zachwalil mi jakies polskie ktore byly dobre do pierwszego deszczu. jaki moral jak czesci to tylko firmowe.