Silnik: 1,4 :P(1.8 abs) Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 72 Skąd: Myślenice
Wysłany: 2008-08-11, 20:53 Problem z licznikiem!!
Witam
Jestem świeżo upieczonym właścicielem golfa 3. Mój problem polega na tym że prędkościomierz nie działa. Jak odbywa się pomiar prędkości golfie 3 czy jest on elektroniczny czy tak zwaną linką??
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-11, 21:10
elektroniczny, w skrzyni jest tzw impulsator (wtyczka z trzema chyba kablami) dający sygnały do licznika. Zacznij od oględzin wtyczki na skrzyni bo bywa tam brudno.
a ten impulsator znajdziesz po prawej stronie za skrzynią jest to kostka 3-pinowa (obok niej jest też 2-pinowa ale ona nas nie interesuje) i tak jak kolega pisze tam najpierw popatrz... pozdro
Silnik: 1,4 :P(1.8 abs) Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 72 Skąd: Myślenice
Wysłany: 2008-08-16, 09:46
nio to mam problem bo w moim golfie ze skrzyni wychodzi linka. mam golfa 3 1,4 z skrzynią 4 z 1991r. i już sam nie wiem czy skrzynia była wymieniana czy licznik czy gdzieś jest gniazdo tej linki.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-16, 10:08
To musieli zmienić skrzynkę na starszą. Ale być może można będzie zamiast linki włożyć impulsator i podpiąć wszystko jak należy, wtyczka powinna gdzieś tam wisieć. Podjedź do Motyki w Krzyszkowicach gościu siedzi w skrzyniach powinien wiedzieć czy do tej konkretnej skrzynki podpasuje impulsator z trójki
skoro wychodzi linka to gdzie idzie?
Jakie masz w takim razie zegary?
Impulsator jest wkręcany w obudowe skrzyni i ma dziwny gwint.nie wiem czy to sie da tak łatwo zamienić.A jeśli jest linka to gzie przewody z wtyczką od oryginalnego czujnika prędkości??