Witam!
Mam do was pytanie....
Jestem posiadaczem golfa mk3 od niedawna, znam trochę to auto robiłem kiedyś z kolegą różne rzeczy..
Mam problem z licznikiem, ponieważ nie wiem ile mam paliwa i jaką temperaturę...
Poprzedni właściciel przykleił białe tarcze na zegary(nie dość że brzydko to jest nie za bardzo profesjonalnie) Robiłem kiedyś z kolegą białe tarcze ale w fordzie, koniecznie trzeba było ściągnąć wskazówki... Czy w WV jest tak samo? Że wskazówka musi mieć swój wstępny naciąg??
Chyba że to co innego... Bardzo proszę o odpowiedź.
Fotka zegarów(patrz: obrotomierz na górze, temperatura, i paliwo)
wskazówki są na silniczkach krokowych i po każdym przekręceniu zapłony one się auto poziomują czyli wchodzą na wartości pod jakie zostały zaprogramowane a co do tych dwóch mniejszych to jest inaczej bo one biorą sygnał z czujnika temp. i pływaka
pawel2062, zobacz czy masz podpięty czujnik temp. cieczy w króćcu co idzie do bloku silnika patrząc od przodu to po lewej stronie u góry silnika ( tak na bocznej ściance) a od paliwa to może masz zepsuty pływak zobacz czy na przewodach co idą do baku to na dwóch środkowych ma być napięcie