Witam! Od kilku dni jestem posiadaczem vw golf 3 komi 1.8 benzyna + plg! Mam poważny problem z elektryka ! Mianowicie samochód czasem w czasie jazdy gaśnie (gaśnie silnik , gasną zegary elektroniczne z przebiegiem i czasem ) na 2 do 4 sekund po czym znów sie wszystko włancza! Pojawia się też sytuacja taka że przy uruchamianiu silnijka poprzekręceniu kluczyka kontrolki (olej , ładowanie i takie tam) oraz zegary nie świecą się! Po poruszaniu kluczykiem w stacyjce wszystko zaskakuje i świeci się wszystko tak jak powinno!!! Bywa tez tak że ppo przekjręceniu kluczyka wszysko świeci się tak jak powinno po przekręceniu kolejny raz (na zapłon) uruchamia się silnik na chwilke dosłownei zapalai i po puszczeniu kluczyka wszystko gaśnie - silnik zegary!
są tez problemy ze światłami - świecą słabiej po przełączeniu z świateł mijania na drogowe jest momęt ze jest takie mocniejsze światło poczym świeca ale nie tak jak powinny.(zauważyłem ze jak trzymam przełącznik( pociagam do siebie tak jak sie przełancza ale nie puszczam przełącznika) na światłą drogowe świeca sie one cały czas mocno!
Czy przyczyną tych usterek moze być kostka w stacyjce??? Kupiłem już nową i czekam na przesyłke chcem ją wymienić! A może to imobilaizer ? może coś czasem nei łaczy ?
Może ktoś z was miał podobny problem?? Licze na wasze rady!
pozdrawiam
muczacza, na tak na początek wymień kostke bo na immo to raczej nie wygląda ale, ale......... komputer pewnie powiedział by więcej na temat immo.... wymień kostke w stacyjce i daj znać co się dzieje
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-10-08, 18:49
muczacza, przychylam sie dotego co napisał marcinkoz2910, ale jeszcze ewentualnie można zrobić reset kompa po przez odpięcie jednej klemy z aka na pare minut chociaż sam w to watpie powodzenia