logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z elektryką
Autor Wiadomość
muczacza 

Silnik: 1.8 B+LPG
Wysłany: 2008-10-08, 17:30   problem z elektryką

Witam! Od kilku dni jestem posiadaczem vw golf 3 komi 1.8 benzyna + plg! Mam poważny problem z elektryka !! ! Mianowicie samochód czasem w czasie jazdy gaśnie (gaśnie silnik , gasną zegary elektroniczne z przebiegiem i czasem ) na 2 do 4 sekund po czym znów sie wszystko włancza! Pojawia się też sytuacja taka że przy uruchamianiu silnijka poprzekręceniu kluczyka kontrolki (olej , ładowanie i takie tam) oraz zegary nie świecą się! Po poruszaniu kluczykiem w stacyjce wszystko zaskakuje i świeci się wszystko tak jak powinno!!! Bywa tez tak że ppo przekjręceniu kluczyka wszysko świeci się tak jak powinno po przekręceniu kolejny raz (na zapłon) uruchamia się silnik na chwilke dosłownei zapalai i po puszczeniu kluczyka wszystko gaśnie - silnik zegary!
są tez problemy ze światłami - świecą słabiej !! po przełączeniu z świateł mijania na drogowe jest momęt ze jest takie mocniejsze światło poczym świeca ale nie tak jak powinny.(zauważyłem ze jak trzymam przełącznik( pociagam do siebie tak jak sie przełancza ale nie puszczam przełącznika) na światłą drogowe świeca sie one cały czas mocno!
Czy przyczyną tych usterek moze być kostka w stacyjce??? Kupiłem już nową i czekam na przesyłke chcem ją wymienić! A może to imobilaizer ? może coś czasem nei łaczy ?
Może ktoś z was miał podobny problem?? Licze na wasze rady!
pozdrawiam

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2008-10-08, 18:04   

muczacza, na tak na początek wymień kostke bo na immo to raczej nie wygląda ale, ale......... komputer pewnie powiedział by więcej na temat immo.... wymień kostke w stacyjce i daj znać co się dzieje :->

!! REGULAMIN FORUM !!

Edek12345 

Silnik: 1,6 ABU
Wysłany: 2008-10-08, 18:13   

Kolega marcinkoz2910, ma racje podepnij pod vag pomoże w znalezieniu usterki :?:

Mój golf >>>> http://www.golf3.pl/topic...t9691.htm#72360 <<<<

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2008-10-08, 18:16   

vag wykluczy usterki czujników i innych elementów no lub pokaże że to własnie to ale na razie wymiana kostki

!! REGULAMIN FORUM !!

marko1967 
POMOCNIK

Silnik: 1.8 TDCI
Wysłany: 2008-10-08, 18:49   

muczacza, przychylam sie dotego co napisał marcinkoz2910, ale jeszcze ewentualnie można zrobić reset kompa po przez odpięcie jednej klemy z aka na pare minut chociaż sam w to watpie powodzenia :-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu