Wysłany: 2008-10-18, 18:48 Problem z Centralnym zamkiem
Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. gdy zamykam to zamyka się bagażnik i wlew baku, natomiast drzwi przednie (trzy drzwiowy) się nie zamykają. dioda się pali od zamknięcia silniczki od zamykania pracują przez ok min. Ehhh. nie wiem o co caman:(
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-18, 19:56
Może pompa od centralnego padła co można sprawdzić dostając się do niej (w bagażniku po prawej stronie podlampą jest przypięta gumowym paskiem i obłożona gombką) ściągnij wężyk od ciśnienia i zaślep króciec przy pompce i przekręć kluczy w zamku jak przy zamykaniu drzwi. Jeśli pompa szybko się wyłączy to jest sprawna a jak będzie chodzić długo to daje za słabe ciśnienie. Jak pompa dobra to gdzieś ucieka powietrze. w pierwszej kolejności sprawdź połączenia wężyków w słupkach drzwi w tych gumach co idą kable do drzwi...dobrzew by było żeby ktoś Ci pompował pompką powietrze do wężyka przy pompie centralnego to łatwiej będzie zlokalizować nieszczelność
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-18, 20:00
Przykładaj ucho w pobliże drzwi i przelotek gumowych z węzykiem do drzwi, masz szansę usłyszeć syczenie. To samo na rozgałęzieniu wężyka pod oparciem tylnej kanapy pod wykładziną.
Dzięki wielkie. Udało mi się uporać z problemem. Najpierw sprawdziłem pompkę tak jak radził mi mani51 od razu się wyłączyła. Następnie poszukałem miejsca gdzie ulatywało powietrze (thx pablomed) znalazłem odczepiony przewód ciśnieniowy między drzwiami. Dzięki za pomoc.