Wysłany: 2010-03-05, 17:35 Problem po zrobieniu negatywu wyświetlacza;/
Witam, korzystając ze strony www.ck222.de wziąłem się za robienie negatywu wyświetlaczy w liczniku. Oderwałem folie z wyświetlacza, wyjąłem zieloną folie, powkładałem paski przewodzące te gumowe (nie wiem czy dobrze, czy dobrą stroną). przykręciłem wyświetlacz, włączam ok, świeci ale nie wyświetla cyfr. Nic nie wyświetla. I nie widzę ani przebiegu ani godziny. Co to może być? Ktoś miał taki problem? Pomocy, nie widzi mi się kupno nowego budzika
Oderwałem folie z wyświetlacza, wyjąłem zieloną folie, powkładałem paski przewodzące te gumowe
z tego co wiem to trzeba oderwac folie i przykleic ja odwrotnie albo najlepiej wziasc folie z jakiegos kalkulatora. a ty nic nie przykleiles to nie bedzie nic widac
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 119 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 2731 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2010-03-05, 17:40
kolego a co zrobiłeś z oderwaną folią?? trzeba ją odwrócić "do góry nogami", wtedy czarne cyferki zmienią się w białe.
Jak masz tą folię to spójrz przez nią na wyświetlacz wtedy zobaczysz cyferki
Na podobnej zasadzie działają okulary polaryzacyjne dla kierowców, myślałem zrobić sobie takie naklejając folijkę z kalkulatora na okulary