witam. potrzebuje schemat wewnetrzny szyberdachu, tego modulu co jest przy silniku. potrzebuje sie dowiedziec skad silnik "wie" kiedy jest juz dach zamknietu lub otwrty. znalazlem schematy szyberdachu ale czesc ktora mnie interesuje jest pokazywana jako caly modol. mam problem z odsuwanie i zasuwaniem dachu w poziomie tzn. teoretycznie moge go odsowac ale na "raty", jak naciskam przelacznik to dach odsuwa(zasuwa) sie o jakies 1,5-2cm i przekazniki sie wylaczaja. recznie idzie normalnie moge go odsunac, zasunac, uchylic i zamknac.
temat juz byl walkowany kolego , schemtu nikt Ci nei zapoda tutaj cos czuje bo poewnie nikt nie ma , ale ialem to samo co i Ty , uchylanie cudownie, ale odsuwanie i zasuwanie na raty tzn u mnie bylo ze odsunal sie raz a po tem juz na raty , m sie wydaje ze to nei jest wina krancowek na kole zebatym (tak jak to ladni eujales modułu) tylko raczej "szybkich obrotow" silniczka. Silniczek ma dwie predkosci podczas uchylania ma wolne obroty podczas odsuwania wlacza sie drugi bieg, ja obstwiam uzwojenie albo szczotki. tez tak jezdzilem jak Ty ale za stowke nadazyl mi sie silniczek wymienilem i jest cudownie. z elektronika kombinowalem we wszystkie strony, gdyby to yla wina eletroniki tak jak piszesz to po wyjeciu silniczka z mechanizmu szyberdachu tez by Ci chodzil "na raty" a on poprostu nie ma sily go odsunac. mozesz kombinowac z krancowkami takl jak chcesz od nich schemat, ale w tym czasie lepiej napij sie piwa bo to Ci nic nie da (szczera rada). Jesli masz dobrego elektronika albo sam sie znasz na uzwojeniach szczotkach itp to szukaj winy w tym kierunku. a jesli sobie nei naprawisz to rob tak jak ja , zlap[ za szybe podczas zasuwania i ciagnij ja na chama a silnik bedzie Ci pomagal i wtedy jest szansa ze go zasuniesz w calosci(moj patent moze niezbyt ambitny, ale najbardziej skuteczny na starym silniczku). POWODZENIA, jesli Udaloby Ci sie jakims codem to naprawic to pisz koneicznie co zrobiles sprawdze czy u mnie tez sie tak da na drugim silniczku, pozdro