Silnik: 1.9 D
Wysłany: 2007-08-28, 18:37 Potrzebuję informacji o tylnej wycieraczce
Potrzebuje schematów do tylnej wycieraczki, bo po włożeniu kluczyka odrazu zaczyna działać, prawdopodobnie to przekaźnik, ale nie mam pojęcia gdzie go szukać. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Silnik: 1781 cm Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: konin
Wysłany: 2007-09-08, 15:05
Witam.Przekazniki i bezpieczniki znajdziesz pod kolumna kierownicy, pod klapka z zielonymi guziczkami. Przekaznik od tylnej wycieruchy znajdziesz w gornym rzedzie drugi od lewej o numerze 72
Silnik: 1.6 B Pomógł: 11 razy Wiek: 24 Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 280 Skąd: Żory
Wysłany: 2008-01-10, 15:05
dwa rzedy przekaznikow sa umieszczone nad bezpiecznikami;gorny rzad od lewej
1-nr?-klimatyzacja,sterowanie ukladem klimy,wylaczanie klimy
2-nr 72-Mycie/wycieranie tyl
3-nr ?- Sterowanie silnikiem
4-nr 18- Zwilnienie styku X
5-nr ?-Ogranicznik predkosci
6-nr 21- Siwatła ostrzegawcze przed niebezpieczenstwem
Dolny rzad od lewej:
7- nr ?- Urzadzenia do mycia reflektorow
8- nr 99-Przerywanie,mycie?wycieranie
9-nr 36- Dzwiecznik ostrzegawczy
10-nr ?- Mostek światła przeciwmgłoweg
11-nr53- Mostek sygnalu dzwiekowego
12-nr 167- pompa paliwa/ swiece zarowe
witam! mam golfa 3 kombii i też mi nie działa tylnia wycieraczka. sprawdziłem kable i miałem je popękane, zaizolowałem je i nadal nie działa. w czasie sprawdzania podłączyłem na "krótko" i działa. silniczek od wycieraczki jest sprawny a ona nadal nie działa. co może być przyczyną że nie działa?? i czy może byc do wymiany przycisk do włączania przy kierownicy?? pomóżcie. z góry dzięki
po włączeniu tylnej wycieraczki powinny być słyszalne "cykanie" przekaźnika dochodzące od skrzynki z bezpiecznikami... jeśli nie słychać to może być właśnie wina tego przekaźnika
Witam! Do silniczka dochodzą 3 kable: brąz - masa
czarno-żółty - zas. "z kluczyka"
zielono-czarny - rozruch, i w nim prąd ma być tylko w momencie startu a potem już nie - jeśli jest cały czas to skleił się przekaźnik (ten 72), jeśli prądu nie będzie po wyjęciu przek. to on jest winny.
Jednak gdy napięcia są w porządku to zwarł się styk wewnętrzny w silniczku. Pozdro.
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-08-21, 19:34
witam mam problem z siwatlami drogowymi moze to wina przekaznika prosze o pomoc!!!
jak docisne przelacznik mocno do siebie to swieca idealne a gdy puszcze to swiatla slabna jak i kontrolka niue wiem co jest prosze o pomoc
_________________ .. blue and black-red wonderful ;D ..
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-08-23, 12:34
kolego Zico63 to co mam rozebrac stacyjke i wymienic wsowke? i to wszystko?
[ Dodano: 2008-08-23, 13:41 ]
pisze stacyjke ten plastik czarny i tam wsowke wymienic tak? prosze od odpowiedz kolego Zico63
[ Dodano: 2008-08-23, 15:04 ]
kolego zico 63 rozkrecilem i wszystke wsowki sa czysciutkie jak tam patrzylem to ten mechanizm przesowczy jakby nie dokonca dobrze dotyka blasza do blaszki jak to mozna rozebrasz prosze o pomoc pozdawiam
_________________ .. blue and black-red wonderful ;D ..
Do wyłącznika na kierownicy dochodzi kabel czarno-biały w którym ma być prąd po włączeniu reflektorów (poz. =D) a wychodzić ma na przewód biały (jeśli chcemy drogowe) lub żółty (jeśli chcemy mijania). I tak trzeba sprawdzić.
Jeszcze tego nie rozbierałem, kiedyś było autko z zepsutym wył. ale miało tak wypalone że całe wyrzuciliśmy. Szkoda bo można było na tym ćwiczyć.