bo z tych schematów to ja nic nie wykumam co innego gdybym miał to w ręce, pomierzył, posprawdzał co sie pojawia i na którym kablu ale tak ogólnie to potrzebujesz znaleźć kabel na którym po zamknięciu centralnego pilotem będziesz miał +12 przez kilkadziesiąt sekund i ten kabel podpiąc pod przewód zielony w wiązce w drzwiach
a teraz podstawowe pytanie - masz funkcję komfort orginalnie w golfiku czy szybki elektryczne sam zakładałeś?
sam nie wiem bo jak go kupiłem to już szybki ele. z przodu były zamontowane a modułu nie ma bo jak przytrzymam kluczyk to się nic nie dzieje... jak byś dał rade to podaj spis czesci i schemacik
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-08-31, 11:21
no to lipa jak nie ma bo ten mój patent nie zadziała bez tego...a może tylko włącznik przy zamku nie działa...weż kawałek kabla wypnij wtyczkę od pompy centralnego znajdź +12 na niej i połącz tym kablem z pinem od zielonego kabelka...oczywiście najpierw opuść szybki żebyś wiedział czy zadziała
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-31, 12:06
marcinkoz2910, ale masz oryginały te szyby i central czy nie bo nie doczytałem w poprzednich postach? Kabel od domykania szary przy pompce albo w wiązce drzwiowej. Podajesz na niego plus ma się zamknąć central potem szyby na końcu dach, jeśli wszystko podpięte jak w oryginale oczywiśie.
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-08-31, 12:31
pablomed, to w koncu szary czy zielony od domykania bo na schemacie narysowalem żeby sygnał zamykania pod zielony i napisałeś że jest dobrze...sam juz teraz zgłupiałem bo ja się osobiście w kolory nie bawię tylko wolę sprawdzić próbówką i dlatego nie pamietam jaki kolor od czego jest