Silnik: 2.0 benzyna Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 210 Skąd: kamień pomorski
Wysłany: 2008-10-16, 20:09 Pomocy w doborze zarówek
Mam przednie lampy dzielone czyli chyba depo. Chce kupic zarówki philips blue vision takie jak tu
http://moto.allegro.pl/it...blue_vision.htm
tylko nie wiem czy zeby wymienic zarowki w obu lampach to czy taki jeden komplet wystarczy, czy musze kupic dwa? bo czytałem ze niby w jednej lampie sa dwie zarówki h1
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-16, 20:48
w lampie dzielonej to chyba są dwie żarówki h1 + postojowa przynajmniej tak jest u mnie
a co do samych żarówek to poszukaj na forum bo te co chcesz kupić to nie najlepszy wybór
kolega pablomed podał w swoim poście tu http://www.golf3.pl/topic...ighlight=#80146 skany z gazety o żarówkach...poczytaj żebyś nie wyrzucił kasy w błoto lub nie przeszkadzał innym na drodze
[ Dodano: 2008-10-16, 21:49 ]
pawelek03576 napisał/a:
K@mil, a mi coś sie wydaje że w lampie H1 sa dwie żarówki H1
hmm to moze ona ma jakies inne lamy hehe (albo nie mial zarówek). Jesli koledzy mowia ze sa dwie zarowki w jednej lampie i sa tego pewni to sluchaj sie ich ... fachowcy to fachowcy
Po pierwsze link do aukcji coś nie idzie. Po drugie: nie ma siły - jeśli są tam żarówki typu H1 to w jednej lampie są DWIE H1 (drogowa i mijania) oraz jedna pozycyjna!
H1 to tylko jeden żarnik wykorzystany albo jako mijania albo jako drogowe i aby mieć oba rodzaje światła w sumie w pojeździe muszą być CZTERY takie żarówki. To samo dotyczy nowszych H7.
H4 mają dwa druciki i jedna żarówka może świecić raz jako drogowa a raz jako mijania i wystarczą dwie.
Silnik: 2.0 benzyna Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 210 Skąd: kamień pomorski
Wysłany: 2008-10-17, 08:00
czyli musze kupic az cztery takie zarowki plus dwie postojowki. spory wydatek.... moze zaproponuje mi ktos cos innego zaby dobrze swiecilo i bylo tansze?
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-17, 08:09
najtańsze w miarę dobre H1 to osram bilux po około 12zł za sztukę ale to byś wiedział jakbyś odwiedził link który Ci podałem wyżej i spojrzał na skany kolegi pablomed w tamtym temacie. trzeba je zapisać na dysku i dobrze powiększyć i wszystko da się wyczytać
Wysłany: 2008-10-17, 08:22
wlasnie przed chwila skonczylem to czytac. Tylko zalezy mi na tym zeby dawaly raczej biale swiatlo, bo u siebie mam takie zoltawe, i teraz w okresie jesienno zimowym nic nie widze. A jak na razie wstawil tylko po jednej zarowce h1 do kazdej lampy? miałoby to jakis sens?
Siemka co do żarówek to nie polecam taniego szmelcu typu niby xenon za 20 zł. Natomiast mogę polecić philips + 80% światła, jak zmieniłem moje stare zarówki na te philipsa to mi szczęka opadła dawały porównywalnie jak tamte na długich, długich świateł już nie używałem( model żarówki H4) Teraz mam innego golfa i mam 2xH1 w lampie zmienie żarówki na osram +90% i dam znać co z tego wyszło