Silnik: 1.9 TDI AHU 66kw
Wysłany: 2008-08-12, 20:45 POMOCY CO TO JEST
Witam Panie i panowie mam taki proble odkryłem w moim 1,9 TDI w bagażniku po lewej stronie obok światełka jakieś dziwne urządzonko wielkości ok 5cm taki kwadrat wchodzi do tego pare kabelków a na przedzie jest napisane ALE 1/10 ktoś może wie co to za ustrojstwo bo nie wiem czy to usunąć czy nie a po kblach nie bardzo mam ochote szukać do czego to idzie bo kable prowadzą do przodu auta więc ściągać tapicerke
racja to na pewno nie pompka od centralnego bo nie po tej stronie i za małe .Podaj fotki to może sie cos wymyśli.A to jest koło lampki oświetlenia bagażnika? czy obok lampy tylnej?Jakie kable tam idą?
Masz antene dachową?Może wzmacniacz antenowy(zadko spotykany gadzet)Ja mam antene w tylnej szybie i wzmak antenowy w bagazniku...
Moze u ciebie to coś podobnego...tyle że przy antenie dachowej...Wybaczcie ale zgaduje...
Wysłany: 2008-08-13, 03:54
oki zrobie fotki to wżuce a właśnie trafiła mi sie jakaś wersja dla bardzo ubogich bo nie mam ani centrala ani anteny dachowej ale wszystko sie załozy a fotki zaraz zrobie ale dzięki że tak szybko ktoś sie zainteresował
no racja co do centralnego ale jak możesz to pokaż fotke elektroniki w środku to cos szybciej sie wymyśli, jest to zabezpieczone bezpiecznikiem hmm... coś delikatnego elektronicznie ale co...?? popatrz czy jest na tym logo VW?? bo jak tak to seryjnie było montowane a jak nie to ktoś się z tym, bawił a powiedz mi jeszcze jedno widzę tam tak jak by jeden kabelek był podpięty pod przewód z lampki, jest tak czy mi sie wydaje??
[ Dodano: 2008-08-13, 22:03 ]
bo alarm raczej odpada za mała wiązka przewodów...
Wysłany: 2008-08-13, 22:00
nie mam nic nietypowego no chyba że to że światło w środku autka gaśnie po jakimś czasie po zamknięciu dżwi jeżeli tak nie było seryjnie a logo brak i jeden z przewodów jest podpięty pod lamke
wypnij kostke z tego ustrojstwa, włącz zapłon jak sie nic nie zadzjeje, to odpal silnik i włącz wszystkie światła, obejdź samochód i zobacz, czy cos sie zmienia, może jakaś kontrolka sie zapali... może zacznie wyć (jeśli to od alarmu)... nie mam pojęcia co to może być szczerze mówiąc i gdybym mial cos takiego u siebie, to w ten sposób bez chwili zastanowienia bym zrobił
widać, że ktoś coś przy tym grzebał, bo o ile się nie myle, to na kabelkach są chyba izolacje?
no to tak masa jest wzięta z lampki (brązowy kabelek) a +12V też jest podpięte i zabezpieczone, ja stawiam raczej na sterownik i to najprawdopodobniej zamka centralnego tak jak piszą koledzy a nie ma tam gdzieś jakiejś antenki na czarnym kabelku??
Po krótkich poszukiwaniach znalazłem coś takiego - firma systemów alarmowych:
http://www.alm-at.com.pl/index.htm
Chociaż tego modelu nie znalazłem (10/1).
to tak jak mowie jesli jest to możliwe to niech zrobi fotkę elektroniki w środku tego urządzenia i bedzie wtedy widać przekaźnik jak to jest to to wyjscie na kierunki jak pisze kolega wyżej