Silnik: 1,9TDI 1Z GL Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 51 Skąd: Pyrzyce
Wysłany: 2008-08-24, 20:28 podswietlanie swiatel- dziala tylko na pozycyjnych
mam taki problem, nie dziala mi podswietlanie przelacznika swiatel,
jak przekrece na pozycyjne to swieci sie podswietlanie
jak przekrece na mijania to znika podswietlanie przelacznika
gdzie moze byc przyczyna?? raczej chyba to nie bezpieczniki bo w pozycji postojowe dziala a czemu nie dziala na mijania??
moze ktos ma propozycje???jutro wyciagne przelacznik i mu sie przyjze, dzis juz za pozno i ciemno na grzebanie pod blokiem
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-08-24, 20:38
niuteq, tak jak masz jest OK podświetlenie jest po to abyś widział pociemku gdzie jest włącznik ale jak już zapalisz światła mijania to podświetlenie gaśnie to normalne i wszystko masz OK
niuteq, tak jak masz jest OK podświetlenie jest po to abyś widział pociemku gdzie jest włącznik ale jak już zapalisz światła mijania to podświetlenie gaśnie to normalne i wszystko masz OK
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-08-24, 20:45
marcinkoz2910 napisał/a:
marko1967 napisał/a:
a mi świeci cały czas...
zwracam koledze honor byłem sprawdzić i faktycznie świeći tylko leko przy gasła może dlatego że sprawdzałem na wyłączonym silniku a pobur prondu na światłach mijania jest więszy
marcinkoz2910 napisał/a:
marko1967 napisał/a:
a mi świeci cały czas...
zwracam koledze honor byłem sprawdzić i faktycznie świeći tylko leko przy gasła może dlatego że sprawdzałem na wyłączonym silniku a pobur prondu na światłach mijania jest więszy
no spoko a wiem temu bo niedawno wymieniałem podświetlanie w goferku i świeci cały czas a efekty są pod postem po obejrzenia
sprawdzałem na wyłączonym silniku a pobur prondu na światłach mijania jest więszy
Panowie z tym przelacznikiem to jest tak ze jak wlaczysz stacyjke swieci sie podswietlenie i nei mozesz regulowac jasnosci tego podswietlenia (mowie tutaj o podswietleniu pokretla rzecz jasna) ale jak przekrecisz na pozycje albo na mijania to wtedy przel;acza sie to podswietlenie na podswietlenie calej deski tzn mozesz regulowac jasnosc podswietlenia tego pokretla. a wiec dla tego jesli miales przyciemnione podswietlanie to i Ci lekkoprzygaslo. a dla kolegi ktoremu gasnie podswietlenie na mijania to proponuje rozebrac wylacznik i sobie przeczyscic styki od pokretla.
Silnik: 1,9TDI 1Z GL Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 51 Skąd: Pyrzyce
Wysłany: 2008-08-26, 06:26
oki i tak bez wyciagania przelacznika sie nie obejdzie postaram sie dzis wyciagnac,przeczyscic przyjzec sie czemu to gasnie o wrazeniach poinformuje dzieki za zainteresowaniem tematem
[ Dodano: 2008-08-26, 07:25 ]
zajzalem wczoraj do tego przelecznika przynajmniej probowalem bo to nie takie proste, poruszalem wtyczkami i............... sprawdzam
swiatla postojowe - swieci
swiatla mija - swieci
odrazu pomyslalem ale to wszystko przy wylaczonym zaplonie
no to teraz zaplon no i
swiatla postojowe - swieci
swiatla mija - NIE SWIECI
bez zaplonu wszystko dziala, chyba padl przelacznik, ale to nie bedzie chyba az tak uciazliwe zeby go wymieniac.
No i lipa czemu na zaplonie szwankuje a bez zaplonu dziala poprawnie?