Witam! Problem wygląda następująco:
- podświetlanie mojej deski rozdzielczej od kilkunastu dni to swoista loteria, raz świeci raz nie. Ostatni czas to zazwyczaj z rana nie świeci ale jak już wracam z pracy to o dziwo działa. Wyjątkiem jest dzień dzisiejszy bo już w ogóle się nie podświetliło.
Pozdrawiam!
PS.Dodam że wszystkie kontrolki (kierunkowskaz, długie, akumulator, temp.) działają normalnie.
Auto niestety obecnie jest jeszcze garażowane "pod chmurką" więc nie wiem czy to może być wina wilgoci?
podświetlanie mojej deski rozdzielczej od kilkunastu dni to swoista loteria, raz świeci raz nie.
chodzi ci tylko o licznik czy licznik i wszystkie inne guziczki z pokrętłami nawiewu włącznie?? jak tak to ma początek poczyścił bym styki we włączniku świateł oraz wtyczkę od licznika oraz poszukał bym czy jakaś masa się nie poluzowała czyli dobre światło, głowę do bezpieczników i szukać czy coś nie odpadło lub się nie odłamało (na słupku jest masa więc tam bym też popatrzył)
Dokładnie, liczniki i pokrętło nawiewu i inne guziczki. Ciekawe jest to, że zazwyczaj świeciło ale ostatnio coraz częściej nie działa. Możliwe, że to faktycznie może być przerwa na masie.