Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 145 Skąd: RRS
Wysłany: 2010-03-02, 17:57 Pilot centralnego zamka
Potrzebuje kupić oryginalny pilot do centralnego zamka z mk3, gdzie mogę go kupić?? Niestety się rozsypał i nie da rady go używać, ASO?? Czy może da jakoś się zrobić żeby kupić scyzoryk i przełożyć jakoś kluczyk i żeby pilot był w tym. Plis doradźcie coś.
Potrzebuje kupić oryginalny pilot do centralnego zamka z mk3, gdzie mogę go kupić?? Niestety się rozsypał i nie da rady go używać, ASO?? Czy może da jakoś się zrobić żeby kupić scyzoryk i przełożyć jakoś kluczyk i żeby pilot był w tym. Plis doradźcie coś.
z tego co zrozumialem to jest to kluczyk scyzoryk ? napisz czy oryginalny VW czy jakis made in China...
No spoko ale czy da się tak zrobić żeby kluczyk był w scyzoryku taki jak w mk4 no i żeby też pilot w tym był od razu??
oczywiscie ale, z tego co widze to plytki nie dopasujesz do kluczyka... czyli musialbys kupic centralny ze sterownikiem i scyzorykami do tego zalozyc sterownik do golfa... dorobic sobie kluczyk (jak masz immo to przelozyc pastylke, z kluczyka widze ze nie ma masz immo)
no to i tak i tak musisz dotykac pastylka to tak bedzie musialo zostac...
najpierw zrob tak jak pisalem... wpisz nazwe w google, allegro i poszukaj moze znajdziesz taki pilot a moze caly sterownik wtedy przelozysz tylko sobie kostke
Mam inny pilot, Waeco i napiszę tak: zainteresowałem się ile by kosztował zapasowy ori pilot u nich. Znalazłem ale na alledrogo taką cenę jak za dwa kopletne sterowniki zamka z dwoma pilotami każdy. Tu mogą być podobne relacje cen.
Polecam więc zainteresować się sterownikiem centrala i kupić nowy cały, i to póki ten jeszcze działa by nie pozostać kiedyś na środku ulicy obok zamkniętego auta (chyba że otwieranie kluczykiem działa).
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-03-02, 19:54
Dokładnie, i jedna rzecz, oryginalne piloty w golfie 3 to wielka rzadkośc i dziąłją na podczerwień jak pilot od TV, trza go nakierować na odbiornik zeby zadziałał, wiec raczej to sprzęcik dokładany jest,
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-03-03, 07:57
Możesz próbowac znaleźć w necie, ale najpierw musisz dokładnie wiedziec jaki masz alarm, a to ywa trudne bo często skrzyneczki alarmów nie maja podpisów.
http://www.mse.pl/index.php?d=katalog&k_id=70