Witam mam mały problem z tylną wycieraczką, która nie ma siły pracować po szybie idzie tylko kawałek i stop. Jeżeli ją odchyliłem od szyby to chodzi ale powoli. Zacznę od tego że szukałem na forum coś na ten temat i znalazłem ale typ opisywał że miał zapchane jakieś dysze w silniczku.Ja tam niczego takiego nie znalazłem. Rozebrałem całość i rozkręciłem cały silniczek na części pierwsze. Trochę syfu tam było to wyczyściłem i złożyłem. Składając pracował już normalnie ale po skręceniu całości problem nadal jest. Nie wiem co robić jak by było coś nie tak z silniczkiem to by chodził cały czas wolno ale przy składaniu ożywił się a po złożeniu znowu to samo. POMOCY
może wina tkwi nie w silniczku tylko już w przełożeniu siły z silniczka na wycieraczkę a konkretnie na tą część co przechodzi przez klapę może tam jest syf i nie ma smarowania??
Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-10-12, 12:50
Wszystko przesmarowa?em wd40. Znalazlem ta rurke ona jest wlozona w ten mechanizm, przechodzi przez niego az do dyszy spryskiwacza. Troche syfu tam bylo to wyczyscilem. Wtyki spryskalem kontaktem tez nic ale zanim skrecilem na gotowo to nieraz dziala normalnie. Zaskoczy raz albo dwa a potem nastepne ruchy wolniejsze normalnie kosmos