logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
liczniki
Autor Wiadomość
chaber 
chaber

Silnik: 1.8
Wysłany: 2007-09-12, 16:37   liczniki

nie działa mi predkosciomierz i liczik kilometrow co to moze byc? z gory dzieki:)) acha jest to golf 1.8 gt

uli 
MAZOWSZE SQUAD

Silnik: 1.8GT
Wysłany: 2007-09-13, 18:37   

kolego pierwsze co zrob to zobacz czy ci kostka nie wypadla ze skrzyni biegow znajdziesz ja otwierajac maske po prawej stronie obok mechanizmu zmiany biegow ona bedzie szeroka bo ujrzysz tez taka kwadrtowa to jest od wstecznego.Mam nadzieje ze znajdziesz i ze to tylko to 8-)

chaber 
chaber

Silnik: 1.8
Wysłany: 2007-09-13, 19:52   

chyba jednak nie to:( a moze to byc impulsator dobrze mowie?:D

uli 
MAZOWSZE SQUAD

Silnik: 1.8GT
Wysłany: 2007-09-13, 22:00   

tez moze byc, ale wiesz wszystko warto spr. zeby niepotrzebnie wydac pieniadze 8-)

Kamillo18 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2007-09-14, 11:46   

Mam pytanie ktoś mógł by mi powiedzieć jakie impulsy muszę podać na 27 móżże w liczniku aby pokazywał jakąś prędkość np. 10km/h.
Chodzi o to że nie posiadam oscyloskopu aby sprawdzić jego przebieg.
Chodzi mi o takie informacje jak napięcie stanu wysokiego i niskiego, wypełnienie stanem wysokim w 1 okresie tych impulsów, no i chyba jedną z ważniejszych informacji jaką jest częstotliwość tego sygnału.
Jestem przekonany że da sie to zrobić, a transmisja szeregowa magistralą i2c lub inną tu nie wchodzi w gre. Chociaż nie jestem pewny na 100%.
Informacje te mi są potrzebne aby zbudować generator aby sprawdzić licznik.
W tłumaczeniu znalazłem że nóżka 27 jest od prędkościomierza a 10 od obrotomierza.
A i jeszcze jak by ktoś wiedział jakie impulsy trzeba na obroty aby sprawdzić czy działają.
Posiadam Golfa 3 TDI także impulsy mam z komputerka.
Za porady z góry dzięki.

:!: :!: HELP :!: :!:
Ostatnio zmieniony przez Kamillo18 2007-09-14, 11:48, w całości zmieniany 2 razy  

krazek1 

Silnik: 1,9TDI
Wysłany: 2007-09-14, 12:15   

Kamillo18 napisał/a:
Mam pytanie ktoś mógł by mi powiedzieć jakie impulsy muszę podać na 27 móżże w liczniku aby pokazywał jakąś prędkość np. 10km/h.
Chodzi o to że nie posiadam oscyloskopu aby sprawdzić jego przebieg.
Chodzi mi o takie informacje jak napięcie stanu wysokiego i niskiego, wypełnienie stanem wysokim w 1 okresie tych impulsów, no i chyba jedną z ważniejszych informacji jaką jest częstotliwość tego sygnału.
Jestem przekonany że da sie to zrobić, a transmisja szeregowa magistralą i2c lub inną tu nie wchodzi w gre. Chociaż nie jestem pewny na 100%.
Informacje te mi są potrzebne aby zbudować generator aby sprawdzić licznik.
W tłumaczeniu znalazłem że nóżka 27 jest od prędkościomierza a 10 od obrotomierza.
A i jeszcze jak by ktoś wiedział jakie impulsy trzeba na obroty aby sprawdzić czy działają.
Posiadam Golfa 3 TDI także impulsy mam z komputerka.
Za porady z góry dzięki.

:!: :!: HELP :!: :!:

Wydaje mi się, że będzie to +5V. Kiedyś słyszałem że 4 impulsy oznaczają, że przejechałeś 1m.

Bebzo28 

Silnik: 1.8 AAM 70km
Wysłany: 2008-09-02, 20:08   

MAM PROBLEM Z ZEGARAMI .

MAM GOLFA III 1.8 bezyna gaz silnik ABS 90km

jak rano jade samochodem to wskazuwak od predkościomierza zatrzymuje sie na 50 km ,
przyspieszam a ona stoi na 50km po chwili przeskoczy wyżej na 80km, a jak zwolniam to stoi na 80 km . zacina sie . po dluzszej jezdzie jest wszystko dobrze elegancko wskazuje i sie nie zacina . co mam robić nasmorowac go czy co :) ))))))))))

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-09-02, 20:49   

ja tak zrobiłem oliwką do zegarków i pomogło. Ale uszkodzenie spowodowałem sam, trochę szarpiąc się ze wskazówką przy zmianie tarcz na białe

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu