Silnik: 1.8GT Pomógł: 23 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 352 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-09-13, 18:37
kolego pierwsze co zrob to zobacz czy ci kostka nie wypadla ze skrzyni biegow znajdziesz ja otwierajac maske po prawej stronie obok mechanizmu zmiany biegow ona bedzie szeroka bo ujrzysz tez taka kwadrtowa to jest od wstecznego.Mam nadzieje ze znajdziesz i ze to tylko to
Mam pytanie ktoś mógł by mi powiedzieć jakie impulsy muszę podać na 27 móżże w liczniku aby pokazywał jakąś prędkość np. 10km/h.
Chodzi o to że nie posiadam oscyloskopu aby sprawdzić jego przebieg.
Chodzi mi o takie informacje jak napięcie stanu wysokiego i niskiego, wypełnienie stanem wysokim w 1 okresie tych impulsów, no i chyba jedną z ważniejszych informacji jaką jest częstotliwość tego sygnału.
Jestem przekonany że da sie to zrobić, a transmisja szeregowa magistralą i2c lub inną tu nie wchodzi w gre. Chociaż nie jestem pewny na 100%.
Informacje te mi są potrzebne aby zbudować generator aby sprawdzić licznik.
W tłumaczeniu znalazłem że nóżka 27 jest od prędkościomierza a 10 od obrotomierza.
A i jeszcze jak by ktoś wiedział jakie impulsy trzeba na obroty aby sprawdzić czy działają.
Posiadam Golfa 3 TDI także impulsy mam z komputerka.
Za porady z góry dzięki.
HELP
Ostatnio zmieniony przez Kamillo18 2007-09-14, 11:48, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,9TDI Pomógł: 13 razy Wiek: 29 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 635 Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2007-09-14, 12:15
Kamillo18 napisał/a:
Mam pytanie ktoś mógł by mi powiedzieć jakie impulsy muszę podać na 27 móżże w liczniku aby pokazywał jakąś prędkość np. 10km/h.
Chodzi o to że nie posiadam oscyloskopu aby sprawdzić jego przebieg.
Chodzi mi o takie informacje jak napięcie stanu wysokiego i niskiego, wypełnienie stanem wysokim w 1 okresie tych impulsów, no i chyba jedną z ważniejszych informacji jaką jest częstotliwość tego sygnału.
Jestem przekonany że da sie to zrobić, a transmisja szeregowa magistralą i2c lub inną tu nie wchodzi w gre. Chociaż nie jestem pewny na 100%.
Informacje te mi są potrzebne aby zbudować generator aby sprawdzić licznik.
W tłumaczeniu znalazłem że nóżka 27 jest od prędkościomierza a 10 od obrotomierza.
A i jeszcze jak by ktoś wiedział jakie impulsy trzeba na obroty aby sprawdzić czy działają.
Posiadam Golfa 3 TDI także impulsy mam z komputerka.
Za porady z góry dzięki.
HELP
Wydaje mi się, że będzie to +5V. Kiedyś słyszałem że 4 impulsy oznaczają, że przejechałeś 1m.
jak rano jade samochodem to wskazuwak od predkościomierza zatrzymuje sie na 50 km ,
przyspieszam a ona stoi na 50km po chwili przeskoczy wyżej na 80km, a jak zwolniam to stoi na 80 km . zacina sie . po dluzszej jezdzie jest wszystko dobrze elegancko wskazuje i sie nie zacina . co mam robić nasmorowac go czy co ))))))))))