Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-08-27, 09:32
kup sobie na allegro diody w oprawkach i daj je zamiast zarówek ,jka bedzie za slabo swiecic to mozesz załozyc panel diodowy .
ale ostrzegam mocne niebieskie swiatło podczas jazdy noca bardzo rozprasza i meczy oczy.
Zawsze możesz załozyc tarcze INDIGLO http://www.moman.pl/index...pis&k=26&id=584
pytałeś tydzień temu wiesz? weź sobie ledy zwykłe i tyle. Wystarczy
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
ale ledy zwykle czy ledy smd? a co na temat listwy led powiecie? BO BEDE MIAL TARCZE czarne z bialymi liczbami i chce to podswietlic UV zeby byl super efekt.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-09-02, 14:59
dawi19 napisał/a:
ale ledy zwykle czy ledy smd?
polecam zwykłe mozesz je sam załozyc .
dawi19 napisał/a:
a co na temat listwy led powiecie? BO BEDE MIAL TARCZE czarne z bialymi liczbami i chce to podswietlic UV zeby byl super efekt.
listwa jak najbardziej polecam ,sam miałem taka listwe z 6 diodami niebieskimi ale przerobiłem na kolor zielony z 2 diodami ,gdyz niebieskie były za jasne.
zreszta zobacz sam:
Wysłany: 2010-09-02, 20:59
wszystkie rodzaje zuzywaja mniej pradu i wydzielaja mniej ciepła niz zarowki.
do samodzielnego montazu polecam zwykle diody.
Z diodami SMD i FLUX mozesz miec male problemy jesli nie znasz sie na polaczeniach elektrycznych.
FLUX jak i SMD maja mocniejsze swiatło od zwykłej diody.
zobacz na tej stronie chlopak naprawde robi dobre panele oswietlajace.
http://www.ace.vot.pl/ind...id=24&Itemid=35
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 119 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 2731 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2010-09-03, 03:56
Ja wpakowałem 8 diod 3mm koloru niebieskiego w miejsce zielonego paska i też jest git, tym bardziej przy białych tarczach i czerwonych wskazówkach, które pomalowałem czerwonym lakierem do spławików.
Lakier do spławików można kupić za kilka złotych w wędkarskim.
Wskazówki nawet po podświetleniu ich niebieskimi diodami świecą na piękny czerwony kolor.