Mam w swoim mk3 srebrny licznik (wiadomo o co chodzi). Samochod sprowadzilem z francji i na liczniku widnieje wartośc 59tys km. Od razu pomyslalem ze jest to 5 cyfrowy licznik i ma pewnie 159 albo 259 tys ale ostatnio przeglądałem oferty na allegro z identycznymi licznikami i kazdy jest 6 cyfrowy. Czy to znaczy ze auto moze mieć przejechane tylko 59tys ? Od razu mówie, że sprawdzilem wiekszosc czesci wymiennych i wszystkie były orginalne łącznie z filtrem powietrza, paliwa itp. Klocki, tarcze to samo.
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-09-21, 10:42
no to się ktoś zapędził w cowaniu licznika albo licznik zmieniony...ewentualnie nie wyświetla pierwszej liczby ale tego to się dowiesz "za rok może dwa"
albo licznik cofnięty, albo uszkodzone niektóre pola do wyświetlania znaków, albo faktycznie ma tyle przejechane ale jeśli ma tak mało nakulane to po co robić remont silnika?? wydaje mi się że coś było kombinowane w tym autku...
No właśnie wszystko wygląda tak jakby on mial naprawde przejechane te 59tys. Co do bloku silnika to przy remoncie były widoczne jeszcze "jodełki" a pierścienie miały podręcznikowy luz. Nie sądze, żeby coś było w nim mieszane tak jak mówiłem. Cóż, pozostaje tylko jeździc i czekać na 100tys
_________________ DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
a jak stałeś sie posaidaczem tego auta i gdzie ono było wcześniej?? bo możliwe że ktoś tylko jeździł do kościoła i do sklepu jakiś dziadek lub babcia....
Sprowadzone z Francji. Cały wygląd auta na to wskazuje ale ciezko jest trafić na takie autko po babci dewotce albo dziadku który jeździ tylko do sklepu raz na dwa tygodnie jakkolwiek znam wiele takich przypadków gdzie koles ma auto od nowości i robi max 3 tys rocznie (ma 11 lat autko i 33 tys zrobione).
mani51, hehe jak kolega nie ma co z kasiorką robić to ja znajde w golfinie kilka inwestycji a tak nawiasem to naprawde dziwne to że przy takim przebiegu już robi się remont przecież dopiero co się tłoki dotarły a tu już mu trach remont... hehe
Bo pekł pasek rozrządu ze starości a jak już rozebrałem wszystko zeby go wymienic to walnąłem generalke zeby miec silniczek żyletkę ;> To nie nadgorliwość tylko dbanie o szczegóły