Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-02-02, 10:29 kostka stacyjki
panowie jak sprawdzic czy to kostka stacyjki. to mi mówił mechanik prze tel. Robimy mostek miedzy przewodem plusowym rozrusznika a mniejszym przewodem z konektorem. Elektromagnes zaskakuje i zaczyna kręcić rozrusznik, zapłon jest załączony, silnik odpala. jak sie wiesza to to nie wina stacyjki.
tylko mógłby mi ktos to rozwinać bo nie zabardzo to rozumien. był bym wdzieczny!!
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1786 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2012-02-02, 11:00
ja sprawdzilem to na swoim przypadku .gdu krecilem to nie bylo ikonek na liczniku a auto krecilo i nieodpalalo jednak gdy pokrecilem kluczykim gora dol zaskoczyl....pewnego dnia padla podczas jazdy na wiadukcie auto calkem zgaslo i nic nie dalo zrobic nawet poruszanie kluczykiem....za zmiane dalem 50 zl
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-02-02, 12:31
WŁASNIE ALE JAK SPRAWDZIC??/
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-02-02, 13:05
napisz najpierw dokładniej co sprawdzić, czyli jak objawia sie usterka. Stacyjka to włącznik który podaje prąd na kilka kabli zasilających różne zespoły elektryki auta więc na razie nie da sie odpowiedzieć na twoje pytanie
Wysłany: 2012-02-02, 17:19
nie chce rano odpalic. (iskra jest jak by co) i chodziło mi o to by odpalic auto omijając stacyjke (kostke). a jeszcze mam taki dziwny problem podczas palenia długo kreci i w tym momencie jak tak kreci to skazówka prędkosciomierza idzie do góry tak do 60 i opada .Co moze powodowac te zjawisko????