logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka airbag
Autor Wiadomość
stingeros 
...this is only the Beginning

Silnik: 1.8 GL 90KM ABS
Wysłany: 2007-09-09, 12:07   Kontrolka airbag

witam:)...
1. czy kontrolka po lewej stronie kierownicy taka z gosciem wpadajacym chyba w poduszke to jest tylko od poduszek?
ona mi caly czas swieci jak jade:/... kiedys byla resetowana na kompie ale znow swieci caly czas;/...czy ona jest tylko od poduszek czy to jest rowniez kontrolka czegos innego?

2. czy swiatlo w bagazniku swieci wam sie?.....mnie sie zaswieca jak podniose klape przednia!;/.ehhh bo tam jest wlacznik ...bez sensu

mam golfa 3 '95 silnik 1800cm3 90KM silnik wg ksiazki ABS...

dzieki:)

MARCO 
VW jest bogiem,golf nałogiem

Silnik: 2.0 16v ABF(swap)
Wysłany: 2007-09-09, 13:00   

WITAJ!!!
Zdecydowanie jest to katrolka od poduszek i tylko poduszek. Jezeli caly czas swieci to sygnalizuje Cie o niesprawnym systemie poduszek powietrznych!!! Dodam zalacznik ktory powinien Ci pomuc...:

hades66 

Silnik: 1,6 ABU + LPG
Wysłany: 2007-09-10, 19:41   

Witaj!
Wygląda na to, że jakiś fachowiec coś pogrzebał z przewodami, bo przód i tył jest niezależny........ Generalnie włącznik od światła w bagażniku jest w zamku bagażnika. :lol: :roll:
A klapa przednia to może miał być włącznik od alarmu lub podświetlenia komory silnika. :?: a na pewno nie bagażnika.......... :?: :lol:

hali 
ME AND MY GOLF :D

Silnik: GT TDI (1z++)
Wysłany: 2008-08-11, 18:18   

mam taki sam problem z tą kątrolką... w jaki sposób można usunąć ten problem...

golfik60 
Piotr

Silnik: 1.4 kat AEX
Wysłany: 2008-08-11, 20:39   

a tak wogóle to jest cos takiego jak podswietlanie komory silnika?
ZAPRASZAM-> http://www.golf3.pl/topic...ighlight=#38001 <-ZAPRASZAM

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2008-08-12, 19:33   

co do swiecącej się kontrolki AIR BAG to jak najszybciej na komputer (i niech wam powiedzą skąd wzioł się ten błąd) bo teraz przy ciągłym swieceniu to wystarczy nawet lekkie uderzenie i mogą wystrzelić, a co do tego światła to powiem tak: jakiś idiota to podłączał bo kto zdrowy otwiera pokrywę silnika i bagażnik żeby zrobić tam sobie światło???? :lol:

!! REGULAMIN FORUM !!

adams 

Silnik: 1,6 benzina :)
Wysłany: 2008-08-12, 22:02   

marcinkoz2910 napisał/a:
a co do tego światła to powiem tak: jakiś idiota to podłączał bo kto zdrowy otwiera pokrywę silnika i bagażnik żeby zrobić tam sobie światło????

no jak to , przeciez to logiczne , koles idzie dolac plynu chlodniczego pod maska to najpierw otwiera maske odkreca po omacku korek od zbiorniczka potem idzie do bagaznika a tam ... NIESPODZIANKA !! WIDNO :) ) szuka w oswietlonym bagazniku banki z plynem dolewa zamyka bagaznik potem zakreca korek zamyka maske i o ... Swiatelko w bagazniku gasnie :) tylko hmmm ciekawe czy wieczorem przy kladzeniu kartofli do bagaznika tez najpierw maske otwiera :D :D:D

KristoF 

Silnik: KL V6 24V EFI
Wysłany: 2008-08-12, 22:35   

adams napisał/a:
no jak to , przeciez to logiczne , koles idzie dolac plynu chlodniczego pod maska to najpierw otwiera maske odkreca po omacku korek od zbiorniczka potem idzie do bagaznika a tam ... NIESPODZIANKA WIDNO ) szuka w oswietlonym bagazniku banki z plynem dolewa zamyka bagaznik potem zakreca korek zamyka maske i o ... Swiatelko w bagazniku gasnie tylko hmmm ciekawe czy wieczorem przy kladzeniu kartofli do bagaznika tez najpierw maske otwiera :D :D

:lol: :lol: :lol: dobrze ze siedze. :lol: :lol: :lol: to było mocne.
Ale dobra możliwe że ktoś podłączył 2 krańcówke w jakis celu,możliwe oświetlenie komory silnika żeby jak mówsz dolać płynu :lol: ale nie dość że nie skończył to jeszcze namieszał w elektryce?
A tak naprawde do jak możesz stwierdzić że po otwarciu maski świeci sie światło w bagażniku?Światło sie włącza w momencie naciśnięcia przycisku otwierającego klape i tu "cyk" niespodzianka-swieci.Nie musisz podnosić klapy zeby sie zaświciło światło wystarczy nacisnąć żeby sie otwarło.Dzieje sie tak bo krancówka jest w zamku bagażnika a nie jak w seatach,renaultach czy czymś takim osobno sterczy z jakiegoś cudownie przemyślanego miejsca...
Jak masz wątpliwości czy sie gasi i czy działa jak powinno to otwóz sobie maske i tylną klape i palcem zamknij rygiel zamka,światło powinno zgasnąć,jeśli nie to albo krańcówka albo coś wspaniałego masz w instalacji zrobione.
Co do kontrolki poduszek to jest ona tylko do poduszek i jak świeci to układ poduszek jest niesprawny(albo sterownik nie wykrył poduszki albo... trudno określi co go boli innego).
Pozdro. ;-)

diego215 
Nowy

Silnik: TDI
Wysłany: 2008-09-01, 09:35   

a ja nie mam swiatła w bagazniku.Czy jest to mozliwe w '95r.

seba_chelm 

Silnik: 1.8 75km AAM
Wysłany: 2008-09-01, 10:41   

diego215 napisał/a:
a ja nie mam swiatła w bagazniku.Czy jest to mozliwe w '95r.

ja tez nie mam swiatełka w bagazniku :) i mój jest 92r

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu