Witam! mam pytanie a mianowicie czy ktoś z was wie może jakie są kolory zasilania przy tych silniczkach? Czy są one znormalizowane? W każdym Golfiku jest tak samo? czy nie? prosiłbym o jakąś podpowiedź, bo w tej wiązce jest dosyć dużo przewodów i nie mogę sie bardzo połapać, na dodatek nie mam żadnego schematu elektrycznego. pozdrawiam!
_________________ Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-12, 18:36
w oryginalnym rozwiązaniu przy każdym silniku jest moduł elektroniczny do którego dochodzi z 10 kabli. Dwa z dnich skrajne we wtyczce modułu to główne zasilające masa brązowy i stały plus od aku czerwono-czarny
a reszte kabelków jest od włączników, od centrala, od krańcówek, szyberdachu itd
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-24, 16:19
bzy_mar napisał/a:
walnął automat od podnoszenia szyb, co jest przy silniczku krokowym
nie bardzo rozumiem o czym piszesz nie ma tam silniczka krokowego, a jeśli chodzi ci o caly mechanizm bez silnika i modułu to cała masa jest podrób na allegro, tyle że marne. Ja w przypadku awarii linki zawsze dorabiam sam linke, tak jest na dłużej.