1. Gdy włącze klime coś piszczy pod maską, dźwięk jakby jakiegoś paska (coś jak pisk paska klinowego) co to może być??
2. Czy brzęczek włączonych świateł można przerobić aby brzęczał "przypominając" o zapaleniu świateł a nie o gaszeniu?
3. Interesuje mnie zakup kluczyka scyzoryka ale mam parę wątpliwości ponieważ mam immobiliser, centralny zamek z pilota z funkcją otwierania-zamykania okien czy ktoś dostosowywał scyzoryk do tych funkcji?? Jeśli tak to jak to zrobić??
4. Czy jest ktoś na forum z okolic Lubania (dolny śląsk) kto mógłby mi pomóc przy zmianie podświetlenia zegarów itd??
3. kupujesz kluczyk scyzoryk i przekladasz grot od oryginalnego kluczyka do scezoryka, id do formy gdzie dorabiaja klucze, oni ci to zrobia, kumpel placil ok 15 zł
4. kolego podswietlanie zegarow, i innych zeczy mozesz zrobic samemu, wpisz w "szukaj" i wzytsko znajdziesz...
to że musze wymienić grot to wiem ale co z funkcjami pilota? Chciałbym aby wszystko działało za pomocą przycisków na scyzoryku - centarlny i domykanie z zamykaniem bo mój pilot jest brzydki jak nie wiem co. Co do podświetlania to wiem, że mogę zrobić wszystko sam ale troche się boje bo generalnie nie jestem typem majsterkowicza i raczej mogę coś spieprzyć czego bym bardzo nie chciał.
Ciut mało wyczerpująca odpowiedź...co z tym scyzorykiem?? Nawet jak piszę do sprzedawców na allegro to nie raczą mi dokładnie napisać czy będzie hasać czy nie jeśli chodzi o przyciski (centralny, funkcja komfort) no i oczywiście immobiliser...
hermanix, immobiliser bedzie chodzil jesli wstawisz ten sam grot co w oryginalnym kluczyku... a zeby chodzil ci centralny musial bys dokupic plytke do pilota i pod ta plytke modul, bo oryginalny VW niepasuje, nawet tak ma centralke na pilota to nie przelozysz plytki bo jest inne rozmieszczenie przyciskow
czyli nie ma opcji np. przeprogramowania tego co jest w "scyzoryku" aby dostosować go pod mój centralny?? Kurde nie uśmiecha mi się wymiana całego modułu...a scyzoryk sam tylko jako kluczyk w moich oczach traci sens
immobiliser bedzie chodzil jesli wstawisz ten sam grot co w oryginalnym kluczyku
nie rozumiem co ma immo do grotu ?
grot zmieniasz aby kluczyk paskował logiczne
musisz wydłubać z orginalnego kluczyka "pestkę" i wkleić ją w środek scyzoryka
a co do przycisków to nie będą działały, bedziesz musiał nosić swój pilot, ale gdzieś czytałęm ze jest taka firma co produkuje alarmy ze do nich pasuje ten moduł z orginalnego scyzoryka, trzeba tylko go zaprogramować, ale to już ci co montuja wiedzą jki alarm i jak go zaprogramować