ja mam 72 ah kreci bez problema ale tak jak kolega mówi od 60ah w górke ale nie do przesady tak do 80 ah to max, zwróć uwagę ma moc rozruchowa kiedys miałem akumulatorek z piasta 65ah i maiał 640 A ma rozruch wystarczyło spokojnie
_________________ żadna praca nie hańbi,ale każda męczy
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1.8 66kW 90kM Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 14 Skąd: Krakow
Wysłany: 2008-07-07, 22:06
Jestem serwisantem akumulatorow z Krakowa.Wymagany akumulator ze wzgledu na ilosc plyt i ich grubosc to 74 Ah.Mniejsze pojemnosci moga ulec szybkiemu zjawisku tzw.przeciazenia pradowego i tzw.splywu masy czynnej z plyt.
Mariusz Bugaj, to dlaczego wszędzie pisą powyżej 60 Ah
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Bo 74 to "powyżej 60" a 60 to ostateczne minimum i wtedy na zimę radzę się wybrać do Włoch ale nie pod Warszawą
Mam 71Ah i kręci ale kontrolki WYRAŹNIE przygasają - kolejny będzie sporo większy
Zico63, a ja mam 63Ah i w zimie pali na dotyk, lepiej od niejednego benzyniaka
A jaki akumulator polecacie do golfa 1.8 benzyna 75KM, może macie jakąś dobrą i niedrogą markę?? Do tej pory używałem akumulatora, który był w golfiku już przed jego zakupem, ale teraz pora na wymianę. Smochód po 5-cio dniowym postoju nie chce odpalać, a jak się cały czas jeździ to odpala bez problemu.
Do tej pory miałem taki jak na zdjęciu poniżej: