Witam
Panowie oznaczenia oznaczeniami , sprawdź ile AMPER ma twój alternator odejmij od tego
20% i wyjdzie Tobie jaki akumulator masz kupić. Wtedy masz i aku doładowany i alternator
nie dostaje po garach . Piszę bo zdarzają się przekładki i autko nie ma altka w/g katalogu.
Często przy muzie niektórzy zakładają altka 90 A i 70-75 aku .
Pozdrawiam
Bosch to już nie ten bosch co kiedyś teraz robi wszystko od klocków tarcz przez jakieś podkładki elektryke wycieraczki akumulatory paski itp. wg. mnie lepiej jeśli firma specjalizuje się tylko i wyłącznie w danej dziedzinie i polecam od siebie centre. Rozglądajcie się za Futurą dają 3 lata gwarancji i podpowiem że jeśli macie w pobliżu Inter Team to mają super ceny np 74ah 690a futura 290zł także myślę że jak za 3 lata gwarancji to nie jest dużo
Silnik: 1.6 B 75 KM
Wysłany: 2012-02-06, 13:03
Witam też mam problem z aku. Obecnie mam aku 45Ah 400 A ale przy silniku 1600 jest słaby tzn są problemy w zimę nawet jak wyciągnę go na noc do domu to słabo kręci jakby nie mial siły aku ma dopiero rok i trzyma prąd. Zastanawiałem się nad Centra Futura CA640 64Ah 640A taki przynajmniej wytypowany został w katalogu Centry ale nie wiem czy nie jest za duży i nie będzie problemu z niedoładowaniem go tym bardziej że wcześniejszych odpowiedziach sugerowany jest mniejszy Centra Futura 53Ah 540A. Proszę o poradę
Akumulator działa w miarę możliwości do -20 tak jest napisane w instrukcji. Centra Futura daje gwarancję na 3 lata więc myślę że to jest bardzo dobre rozwiązanie
Silnik: 1.6 B 75 KM
Wysłany: 2012-02-06, 13:39
Tak wszystko ok ale nie chciałbym przedobrzyć słyszałem że jak jest za duży aku to może być niedoładowany daltego zastanawiam się czy ma to być Centra Futura 64Ah 640A czy też tak jak sugerują poprzednicy 53 Ah 540 A
[ Dodano: 2012-02-06, 13:40 ]
W specyfiakcji na stornach centry jest sugerowany 64Ah 640A
Panowie temat tabu .Powinno być tak jedziesz do mechaniora bądź elektryka
on odczytuje nr . nadwozia i powinien podać jaki akumulator lub nr części jest
przypisany dla danego modelu . Zgadzacie się ze mną ?
A rzeczywistość jest inna i należy brać pewne poprawki napisałem o amperażu
alternatorów i ich mocy tak mnie uczyli
Pozdrawiam ciepło wszystkich forumowiczów
Panowie to co ja mam wkońcu kupić do golfika 1.6 75 km benzyna bez klimy z dwoma przednimi glosnikami + 2 tuby z tylu i dzienny dystans to max10km. a raz na miesiac trasa 200km. ?