Wysłany: 2008-06-18, 21:22 jak dodać km na liczniku w golfi tdi 96,
witam vw maniaków potrzebuje pomocy.kupiłem golfa 96 110km 96,od wujasa w niemczech,faktury muwią że autko ma przejechane w raichu 300000,ale były wymieniane zegary ,teraz na liczniku ma 22 tyś.zrobione w polsce, jak nastawić 320tyś
Licznik w każdym Golfie 3 zeruje się po 300 000 km, więc go tak nie ustawisz. Wydaje mi się, że zegary nie były zmieniane tylko właśnie się licznik wyzerował.
Zobacz filmik. Pozdro!
http://pl.youtube.com/watch?v=xi1ZnlxiQGI
_________________ "Some things are best left alone
VW Golf"
piotrus23, niema opcji żeby było 300 tys. bo sie resetuje przy 299,999 jak ma Ci wskoczyc 300 tys. to robi się zero. I niema golfa gdzie jest na liczniku 3ka z przodku (w tys.)
_________________ Posłuchaj go, prawde Ci powie ----------------------------------------------------->
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-07-16, 07:21
Cytat:
wiem wiem ale ogólnie da sie wagiem cofnac np zeby był napis TOTAL
szynkarz napisał/a:
chodzi mi o to ze na przyklad ktos ma ponad 300tys i nie ma napisu total to moze sobie vagiem cofnac licznik i zrobic napis total
Aro napisał/a:
TOTAL to bez problemowo można ustawić żeby był. Ale 3XX XXX km. nieustawisz nigdy
Ladne bajki opowiadacie.
Licznik w golfie 3 nie jest podlaczony k-linem. Nie ma zadnej komunikacji pomiedzy obd a licznikiem. Wiec ciekawe co chcecie vagiem zrobic.
Zeby cokolwiek z nim zrobic trzeba go wyjac z budy i z dtylu licznika sa 4 piny. Tam sie podlacza jakis interfejs i mozna dopiero cos zmienic.
Tez bym chcial nabic kilometry bo mam roznice ok 50tys po zmianie licznika.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0