Witam. Mam takie pytanko nie mam w swoim golfiku halogenow i mam pytanie czy kazdy golf ma podciagnieta instalacje elektryczna do tej kostki nad chłodnica?? bo słyszałem ze tak ale wole siie upewnic
_________________ Każdy ma hobby , każdy ma bzika. Ale nie jestem sam bo mam GOLFIKA
Nie kazdy Golf ma pociagnięta instalacje do halogenów.. ale bardzo latwo mozna to sprawdzić...
Wytarczy otworzyc ta kostkie(wtyk) nad chlodnica i sprawdzic złączem numer 5.
w Golfach byly montowane włączniki, ktore wyciagaja sie raz... czyli wlącza sie tylko przeciwmgielne tylne...
I byly montowane takie ktore wyciagaja sie na dwa razy... czyli raz przód... drugi raz tył...
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-07, 19:53
kaczor2991 napisał/a:
Witam. Mam takie pytanko nie mam w swoim golfiku halogenow i mam pytanie czy kazdy golf ma podciagnieta instalacje elektryczna do tej kostki nad chłodnica?? bo słyszałem ze tak ale wole siie upewnic
tak każdy, zapewniam cię. Od złącza nad chłodnicą ciągniesz sam kable, włącznik zamieniasz na taki z opcją halogenów lub przerabiasz.
W golfie mk3 i w passacie b3 nie ma halogenów! To są jakieś bździdła a nie halogeny przynajmniej te fabryczne to co one robią ciężko nazwać świeceniem
pablomed napisał/a:
Reiven, muszę ci przyznać rację, powiedzmy - są dla ozdoby
Właśnie szukałem czegoś na temat halogenów, bo myślałem ze tylko u mnie jest tak że tylko co się jarzą zamiast doświetlać drogę... ale nieeeee, widzę, że tak jest zrobione fabrycznie... W tym miejscu mam pytanko Czy gdybym założył inne halogeny dostępne na AlleDROgo to czy one świeciłyby także tak słabo
Wysłany: 2008-10-17, 15:50
tak jak obiecałem, oto efekty
tak wyglądają halogeny przy samochodzie
średnio fajnie a jak na samochód patrzę z boku to wręcz beznadziejnie trzeba by je głębiej schować ale to kwestia przerobienia uchwytów więc jak będę miał trochę czasu to się tym zajmę
a tak to wygląda po włączeniu halogenów po zmroku
na początek mi się podobało ale patrząc zza kierownicy w czasie jazdy to już nie bardzo, owszem dobrze oświetlają pobocze ale miały byś dalekosiężne do 800 m a wydaje mi się że nawet na 40 m nie świecą...nie wiem, nie znam się, może tak właśnie mają świecić halogeny
No bo to Kolega kupił przeciwmgielne (na szybie oznaczenie pewnie jest "B" zamiast "R"). W takim wypadku 40m to i tak dobry wynik!
No i podłączenie też coś nie tego... - jeśli do drogowych to czemu u Kolegi gasną mijania, nie powinny: np. ten temat
http://www.golf3.pl/topic...reflektory+look
Pozycyjnych też nie widzę i tak myślę czy do zdjęcia nie jest tylko przyciągnięta manetka tzw. "błysk"
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-17, 16:33
Zico63 napisał/a:
No i podłączenie też coś nie tego
podpięte są pod włącznik halogenów który trochę przerobiłem - opis tu http://www.golf3.pl/topic...zod-vt11146.htm
a światła które świecą się w lampach to postojówki tylko tak jakoś na zdjęciu wyszło