Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III, problem ze wskaźnikiem paliwa
Witam serdecznie. W drodze do pracy zauważyłem, że wskaźnik paliwa po prostu opadł, a po chwili podniósł się do poziomu zatankowanego paliwa i znowu gwałtownie opadł. Sytuacja ta powtarzała się kilkakrotnie. Teraz częściej po prostu leży niż się podnosi. Czym to może być spowodowane? Czy ktoś miał już podobną sytuację? Pozdrawiam.
- bartman
- Berbeć
muszisz zajrzec pod tylni dywanik bagaznika. tam jest taka oslona metalowa okragla przykrecona na 3-4 srubek... jak odkrecisz to podociskaj wszystki przewody idace do czujniki. zapewne ktorys sie poluznil i jak jedziesz to raz lapie a raznie...

- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak podniesiesz dywanik w bagażniku zobaczysz którędy leci wiązka.Pod metalową klapką o której pisał kolega wyżej znajdziesz wpinkę z gniazdem i wężyki paliwowe. Po odkręceniu wielkiej plastikowej nakrętki i zdjęciu wężyków ukaże Ci się pompa paliwa z 4 kabelkami z wtyki na deklu. + i - pompy paliwa ( czarny i brązowy jak dobrze pamiętam ), niebieski do pływaka-wskaźnika poziomu paliwa i fioletowy do lampki rezerwy paliwa ( jesli takową posiadasz) . Może kabelek od wskażnika nie styka dość dobrze- nie jest wczepiony dość mocno?
- silspaw
- Badacz tematu
ja mam podobny problem co kolega , w ogóle mi na zegarach nie pokazuje poziomu paliwa
co wykrece licznik podlubie cos przy wskazowce paliwa to dziala mija z 10 min jazdy i wskazowka opada na minimum tzn calkowicie , wymienialem licznik na ten z obrotomierzem i to samo sie dzieje 
co wykrece licznik podlubie cos przy wskazowce paliwa to dziala mija z 10 min jazdy i wskazowka opada na minimum tzn calkowicie , wymienialem licznik na ten z obrotomierzem i to samo sie dzieje 
- darkside13
- Czytacz
darkside13 napisał(a):ja mam podobny problem co kolega , w ogóle mi na zegarach nie pokazuje poziomu paliwaco wykrece licznik podlubie cos przy wskazowce paliwa to dziala mija z 10 min jazdy i wskazowka opada na minimum tzn calkowicie , wymienialem licznik na ten z obrotomierzem i to samo sie dzieje
Sprawdź wtyczkę przy wkładzie baku...
-

Snejk18 - Fanatyk
• Strona 1 z 1