Wysłany: 2012-02-01, 13:35 Golf III 1.8 ABS Alternator
Witam ostatnio zepsuł mi się alternator wiec zamówiłem używany na allegro sugerując się stroną Inter-cars żeby sprawdzić czy będzie pasował znalazłem alternator który wyglądał na żyjący ale od 1.9TD Kod silnika 1z i nie pasuje do łapy mój stary alternator jest jakiejś firmy Iskra i mocowanie dolne jest z regulacja a ten bez czy jest możliwość montażu tego alternatora np. zmiana łapy lub przełożyć środek tylko czy będzie pasować proszę pomóżcie bo golfik mi zdechł nawet muzyczki posłuchać nie można
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-02-01, 21:37
Być może ten co kupiłeś jest np z auta z klimatyzacją lub jakiegoś diesla z napinaczem i takie alternatory nie maja regulacji u dołu, właściwych jest na szrotach i na allegro bez liku i szkoda się bawić w przekładanie bebechów, po prostu wymień na dobry, dowolny z mk3 z regulacją najlepiej Bosch. Musi mieć podłużny otwór u dołu jak kilka pierwszych z linku http://allegro.pl/listing...rnator+golf+III