logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
gasnące podświetlenie
Autor Wiadomość
czarnuch14755 

Silnik: 1.8 benzyna/LPG
Wysłany: 2012-01-31, 20:33   gasnące podświetlenie

witam
mam problem z gasnącym podświetleniem wszystkiego w aucie 96r 1.8 benzyna/lpg polega to na tym że kontrolki normalnie się włączają np kierunki czy ręczny ale po wpadnięciu w dziurę gaśnie podświetlenie do wszystkiego i nie wiem gdzie mam szukać przyczyny

prezesik25 
Kto pyta nie błądzi

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2012-01-31, 21:23   

tu masz fotoporadę jak wyjąć licznik. Na gorze licznika są dwie żarówki, które trzeba wymienić lub sprawdzić ich styk do taśmy, chyba, ze to nie żarówki są winne, tylko instalacja elektryczna.

http://www.golf3.pl/topic...7420.htm#146469

Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę

buziol12 

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2012-01-31, 22:44   

Jak masz regulator jasności podświetlenia obok włącznika świateł to spróbuj nim pokręcić.. jeśli będzie ustawiony w innym miejscu i już nie będzie gasnąć podświetlenie to znaczy, że masz do wymiany albo po prostu jeździj na innym ustawieniu jasności :) u mnie też tak się działo i to była właśnie wina tego regulatora jasności :)

czarnuch14755 

Silnik: 1.8 benzyna/LPG
Wysłany: 2012-02-01, 06:51   

żarówki to raczej nie bo gaśnie podświetlenie w całym aucie na przyciskach do opuszczania szyb itd ale pierwsze co sprawdze włącznik świateł a jak to nie to to bede musiał sprawdzic chyba bezpieczniki i przewody bo ,oze jakies zwarcie sie robi

konig 
Lediker

Silnik: 1,9TDI 1Z
Wysłany: 2012-02-11, 12:05   Re: gasnące podświetlenie

czarnuch14755 napisał/a:
witam
mam problem z gasnącym podświetleniem wszystkiego w aucie 96r 1.8 benzyna/lpg polega to na tym że kontrolki normalnie się włączają np kierunki czy ręczny ale po wpadnięciu w dziurę gaśnie podświetlenie do wszystkiego i nie wiem gdzie mam szukać przyczyny

u mnie tez to było. Rozebrałem wyłącznik swiateł i były zimne luty na tranzystorze od regulacji jasności deski. Tam płynie dość duży prąd i to jest całkiem normalne, ze słabszy lut puści od wstrząsów i wysokiej temperatury. Całe zasilanie podświetlenia deski idzie z tego wyłącznika więc mało prawdopodobne, żeby coś innego powodowało ta usterkę.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu