Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 313 Skąd: Grudza
Wysłany: 2009-01-21, 17:50
witam ta wtyczka to jest chyba od centralnego zamka musial bys wstawic zdjecie z zaznaczona dokladnie ktora to wtyczka ja jak podlaczalem to tylko wykorzystalem 3 kable i szybki dzialaja bez zarzutu. a miales elektryczne lusterka w swoim golfie? bo w tych bialych wtyczkach to tez sa wlasnie do centralnego i elektrycznych lusterek tak wiec robi ci sie wiecej kabli do podlaczenia. bo glwna wiazka do elektrycznych szyb to ta z bezpiecznikiem termicznym! jak cos to pisz to postaram sie pomuc!! pozdrawiam
_________________ byle mk3 teraz mk4
torens [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-21, 20:59
Właśnie wiem jedna to el.lusterka i mam takie ale zostaje jeszcze jedna A resztę co do centl.zamka itd.. usunąłem
Widać na zdjęciu jest do sil. szyb , przełącznik i sa dwie dodatkowo jedna to będzie lusterka a następna nie wiem
Wiem tez ze główna wiązka to plus i sterowanie szyba pasażera , masa juz jest standardowo w drzwiach .
Mam też zamiar założyć sobie el.szyby - mam już wszystko, co trzeba by zamontować w drzwi. A interesuje mnie jedno - jak w kabinie się to wszystko podłącza? Są tam jakieś kable, wtyczki czy coś żeby to pospinać? Jeśli tak to do czego i gdzie? I mam też takie coś (chyba centralne sterowanie szybami z konsoli):
Do czego się to powinno podpiąć??
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 313 Skąd: Grudza
Wysłany: 2009-04-09, 18:16
witam sa zlacza w skrzynce z bezpiecznikami ale trzeba troche pogrzebac zeby podlaczyc.a pytanie mam masz 3d czy 5d w golfie? jak 3d to ten przelacznik w konsole jest ci nie potrzebny bo to sterowanie tylnych szyb.
Silnik: 1.9TD Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 16 Sie 2007 Posty: 89 Skąd: Wodzisław Śl
Wysłany: 2009-04-12, 12:25
Witam mam pytanie, do czego podłączyć przełącznik konsoli (sterowanie tylnymi szybami z przodu), na wiązce tej z pod dechy niema takiego wtyku, gdzie mam szukać?? Jest to oryginalny wyciągnięty z golfa zestaw podnośników i wiązek el. szyb.
Ostatnio zmieniony przez Adam20 2009-04-12, 13:11, w całości zmieniany 1 raz