Ja jak kupiłem używkę el. szyb to też tego nie miałem. W sumie nie musi tego być bo, jedynie tylko po to, żeby sterować sobie tylnymi szybkami ale jak nie będziesz tego miał to nic się nie dzieje. Poszukaj na allegro - mi udało się znaleźć ten przełącznik z wiązką.
Mam też zamiar założyć sobie el.szyby - mam już wszystko, co trzeba by zamontować w drzwi. A interesuje mnie jedno - jak w kabinie się to wszystko podłącza? Są tam jakieś kable, wtyczki czy coś żeby to pospinać? Jeśli tak to do czego i gdzie? I mam też takie coś (chyba centralne sterowanie szybami z konsoli):
[url=http://c13.wrzuta.pl...4090028]Obrazek[/url]
Do czego się to powinno podpiąć??
Stealth, kolego! Pomogłeś mi rozwiązać skomplikowany problem
Zastanawiałem sie po co mam to coś, czego nie miałem w co podpiąć
koledzy a seryjnie wyprowadzono wiązke do drzwi na el szyby jeśli nie ma szyb el na wyposażeniu?Czy ta wiązka w drzwi mi wystarczy czy trzeba doprowadzać?
koledzy a seryjnie wyprowadzono wiązke do drzwi na el szyby jeśli nie ma szyb el na wyposażeniu?Czy ta wiązka w drzwi mi wystarczy czy trzeba doprowadzać?
nic orginalnie nie puszczali trzeba samemu pociągnąć najlepiej wyrwać ori to zostanie tylko podłączenie wtyczek w odpowiednie miejsca
sa schematy na forum sam dawałem, wszystko z nich wynika jeśli umiesz cokolwiek się ze schematów wywaiedzieć to ci wystarczą, a jeśli nie to nie zaprzataj sobie tym głowy.
koledzy pomóżcie. mam wiązke w drzwi a do konsoli nie mam. mam tą kostke co jest na zdjęciu trzecim u Torensa z uciętymi kablami.Musze je sam przedłużyć. Powiedzcie które z nich muszę podłączyć zeby szybka z lewej hulała, a które idą na prawą stronę?
Nie bardzo sie znam na schematach, a jak ktoś by mi kolorki podrzucił to bym ogarnął.Ten gruby czerwono-żółty to wiem i prąd dochodzi do przycisku i silniczka, a metodą prób i błędów nie chce zeby czegoś nie zjarać.
[ Dodano: 2010-06-11, 13:13 ] http://forum.vwgolf.pl/vi...nik%F3w&start=0
Tu jest łopatologiczny schemacik z którym podłączyłem szybki w 20 min i hulają. Napewno komuś pomoże.
Silnik: Było 1.8 ABS jest 1.6 AEK 101KM
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lis 2009 Posty: 62 Skąd: warmia - mazury
Wysłany: 2010-09-02, 18:40
Witam wszystkich. Ponieważ kupuję elektryczne szyby oryginalne komplet, mam takie pytanie co dokładnie musi wchodzić w skład takiego kompletu by wszystko dało się zainstalować i chodziło na zasadzie plug and play.
_________________ >-Volkswagen das Auto-<
matuszgt
>GRUPA WARMIŃSKO - MAZURSKA<
Silnik: W komorze :P Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2010 Posty: 182 Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-09-02, 19:01
Wiec tak:
4 siłowniki 2x przód 2x tył
4 przełączniki w boczki oraz jeden w deskę
Wiązki w drzwi x4 Oraz jedna wiązka która idzie w progach i do skrzynki bezpieczników ona jest najwarzniejsza i często dają ją albo niekompletną lub wcale nie tą co trzeba
Silnik: Było 1.8 ABS jest 1.6 AEK 101KM
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lis 2009 Posty: 62 Skąd: warmia - mazury
Wysłany: 2010-09-02, 23:39
Mój golf ma 3 drzwi. Więc trochę mniej tych części będzie ehhe. Może mi ktoś opisać dokładnie tą wiązkę główną, żebym wiedział czego od nich chcieć, może jakieś foto ktoś ma.
_________________ >-Volkswagen das Auto-<
matuszgt
>GRUPA WARMIŃSKO - MAZURSKA<