co to za dzwiek dzis jak wracałem i jechałem do pracy obok lusterka po wlaczeniu silnika słychac jakby jaks pompke jakby cylinderek jakis cały czas chodził , jak wylaczam auto to jeszcze po chwili słychac ta jakby pompke i powoli zaczyna zamilkac , lusterka mam elektryczne , ogolnie to dramat z ta elektryka u mnie siadł szyber , lewa szyba od kierowcy , tylnia od pasazera i ogolnie to robi sie choinka , wlaczam szybe ta zepsuta od kierowcy a slysze jak zalacza sie szyberdach to samo jak wlaczam podgrzewanie od tylnej szyby to tez zalacza sie szyberdach kiedys o tym pisałem i ktos napisał ze to moze gdzies mase gubic tylko gdzie?? nawet nie wiem gdzie mam szukac , jak sciagłem tapicerke od kierowcy w dzrwiach to widzialem tam jakis kabel wiszacy , krótki i z taka mała wtyczke jakby , tez sciaglem tam gume od kabli wchodzacych do drzwi i sa troche poprzecierane chyba nalezałoby je oizolowac?? ludzie pomózcie bo mnie krew zaleje!
ściągnij książke "Sam naprawiam" i czytaj schematy instalacji.Masa to brązowe przewody.Bierzesz miernik i jedziesz.I poizoluj kable bo jak ci sie coś kiedyś zewrze to sie zdziwisz.
I jeszcze jedno.Niewielu potrafi pomóc na odległość przy instalacji elektrycznej bo zdarzają sie cuda i rzeczy niespotykane(poprzecierane kable ,zasniedziałe styki połamane przewody przy wtyczkach itp).
Nasza samochody juz nie sa młode i wielu nadzwyczjnych rzeczy mogły doświadczyć,typu "eletromechanicy i elektrycy samochodowi" i ich cudowne przeróbki i doróbki i cholera wie co jeszcze.Mówisz ze ci kable jakieś wiszą więc ktoś ostro mieszał z elektryką, chcesz pomocy...
Więc ściągnij książke, jest w którymś Ważnym temacie.
pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-08-12, 23:11 ]
a to co piszesz ta "pompka" to moze być nieszczelny przewód pneumatyczny od centralnedo,lub masa sterownika centralnego sie gubi albo ta twoja nieszczęsna wtyczka w drzwiach może ma iść do zamka bo do czegoś powinna pasować...
[ Dodano: 2008-08-12, 23:13 ]
no i spokojnie postaramy sie pomóc jak potrafimy