1.mam pytanko mam światła przeciwmgielne tylko z tyłu i świeci tylko po stronie kierowcy czy tak powinno być ?
2.mógłby mi ktoś podać wielkośc gwintu śruby do holowania bo wiem tylko że jest lewy a potrzebowałbym też rozmiar
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-10, 18:27
kuzmus napisał/a:
Podczas nauki jazdy, jest mowione ze z tylu jest TYLKO JEDNO swiatlo przeciwmgielne...
tak?
pojazdy mogą mieć z tyłu dwa światła przeciwmgłowe rozmieszczone symetrycznie co jest czasem stosowane w przypadku gdy pojazd ma fabrycznie zamontowane dodatkowe światło stopu ale nie tylko dodatkowo we wszystkich przepisach w których mowa o tych światłach używana jest liczba mnoga i nigdzie nie jes napisane że może być tylko jedno ale jak już jest jedno to tylko po lewej stronie więc Twoja uwaga na temat znajomości przepisów jest moim zdaniem nie na miejscu
Światło przecimgielne tylne, liczba dwa lub jedno, gdy dwa - rozmieszczone symetrycznie wględem siebie, gdy jedno - po lewej stronie pojazdu, nie bliżej niż 10 cm od świateł STOP.
jasne że kolega ZICO ma racje, a do tego kolegi od tych przepisów mam dwa pytania 1. Ile jest świateł stopu w aucie? 2. Jakiego koloru są z tyłu w aucie światła mijania?
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-10-10, 20:03
przychylam się do uwag mani51, Zico63, marcinkoz2910, bo tak jest że jak jedno to po lewej a jak dwa to symetrycznie rozmieszczone ale mimo wszystko pozdrawiam kolegekuzmus, oraz mani51, Zico63, marcinkoz2910,
malo przemyslane?? a wolalbys zeby wystawalo na zewnatrz tak jak w golfiku 1ce np ? no prooosze duuuzo bardziej estetyczne rozwiazanie, ale dziwne ze nie domagales sie tego wkrecanego uchwytu przy kupnie auta.
kuzmus napisał/a:
Kurcze jak Ty zdałes prawko? Podczas nauki jazdy, jest mowione ze z tylu jest TYLKO JEDNO swiatlo przeciwmgielne...
jako ze wszyscy sie czepiaja to i ja nie bede gorszy SEAT TOLEDO MK2 na ten przyklad tez ma fabrycznie dwa takze to nie regula POZDRO
malo przemyslane?? a wolalbys zeby wystawalo na zewnatrz tak jak w golfiku 1ce np ? no prooosze duuuzo bardziej estetyczne rozwiazanie ale dziwne ze nie domagales sie tego wkrecanego uchwytu przy kupnie auta.
Ja mowie o funkcjonalnosci, zas Ty o estetyce. Gdzie rzym, a gdzie Krym.
adams napisał/a:
ale dziwne ze nie domagales sie tego wkrecanego uchwytu przy kupnie auta
Skad wiesz ? Pozyczylem - nie odzyskalem. Dla mnie koniec dyskusji.
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-11, 11:17
marcinkoz2910, gdzie Ty widziałeś z tyłu światła mijania? Jak tak stoję i oglądam tego swojego golfa to z tyłu widzę:
2x kierunkowskaz prawy i lewy
2x światło stopu prawe i lewe
2x światło cofania prawe i lewe
2x światło pozycyjne prawe i lewe
1x światło przeciwmgielne lewe
2x podświetlenie tablicy
z przodu:
2x światła postojowe prawe i lewe
2x światła mijania prawe i lewe
2x światła drogowe prawe i lewe
2x halogeny przeciwmgielne prawy i lewy
2 razy kierunkowskazy prawy i lewy
Reiven, nie mam pytań... chodziło mi o zagięcie na tym pytaniu kolege kuzmus, bo robi nam tu jakieś wykłady z przepisów które nie mają odbicia w kodeksie bo 90% odpowiada no to pytanie że są koloru czerwonego a tak na prawde to nie ma z tyłu takich świateł i tyle a Ty już musisz mnie upominać