Ogólnie myślałem że takie bajerki to są w nowszych autach np. Passatach B5. Wujas kiedyś przyjechał wyżej wymienionym samochodem i zamykał przy mnie, to co zobaczyłem spodobało mi sie. Zamykał najpierw szyby elektryczne 4x, a potem szyberdach obojętnie czy to z pozycji podniesionej do góry czy schowanej w tył pod dach.
I Wujas sie pyta czy też mam pełną elektrykę. Ja odpowiadam że tak. To Wujas wziął kluczyk i podszedł do mojego golfika, pokazał mi jak sie to robi. Trzymał długo kluczyk i wszystko sie zamknęło Najpierw szyby 4x a potem szyber obojętnie w jakiej pozycji. Wszytko domyka.
Potem ja ziołem kluczyk i chciałem wszytko otworzyć, otworzył 4x szyby, szyber nie otworzył bo nie wie jaką pozycje wybrać czy chowanie w tył czy uchylić w górę. Dokładnie tak samo było w tym Passacie B5.
Fajna sprawa z tym domykaniem, zawsze zamykałem go dając tylko impuls do centralnego zamka i wszystko sie zamykało, nawet nie przekręcałem kluczyka do końca.
Wydaje sie mi że tą opcje powinny mieć wszystkie golfiki które maja nowszy szyberdach 2 pozycyjny i elek szyby 4x. Znajomy ma golfa 93r az szyberdachem elektrycznym ale tylko na 1 pozycje chowany w tył i nie ma domykania na kluczyk.
Dla ciekawskich to mam Golfa 3 TDI 90KM 95r.
Wyposażenie GL (a właściwie jakieś ulepszone bo w bagażniku jest GL LT2 czy coś podobnego)
4x elek szyby, elek szyber, centralny zamek pneumatyczny na bagażnik i wlew paliwa(oryginalny).
Mam nadzieje że trochę rozjaśniłem, a i tak jeszcze wszystkiego nie wiem bo mam Golfika od niedawna.
Pozdro
Silnik: 1,9 GTD Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 124 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-23, 00:38
tez bym chcial taka opcje ale niestety... Moze za kilka miesiecy dorobie sie elektrycznych szyb domykanie z kluczyka dobra sprawa ale jezeli o mojego golfera chodzi to tylko szyby by sie domknely.(w szyber lewa prowadznica jest popsuta).Pozdrawiam
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-22, 15:37
Jeśli tylne się zamykają: szukaj w wiązce drzwi pasażera kabelka szaro czerwonego, patrz czy się nie przełamał, jeśli nie musisz mieć miernik lub małą żaróweczkę i sprawdzic czy na tym kabelku pojawia się plus w momencie jak przekręcasz zamek kierowcy na zamknięcie. Tylne szyby OK?
a ja jak zamykam auto to mi sie 4xelektryczne szyby razem z drzwiami zamykają tylko że trzeba trzymać kluczyk aż sie zamkną, a szyberdach to niewiem bo mam prowadnice pękniętą
i jak otwieram i dłużej przytrzymam to sie szyby otwierają automatycznie
pozdro
[ Dodano: 2008-08-23, 01:32 ]
może poprzedni właściciel wyszedł razem z drzwiami i później z szybami na korbe wstawili bo taniej