mam pytanie o kolor obwudki jaka powinien mieć czujnik jak w temacie. silnik w moim golfie to 1.8 AAM (1H1) 55 Kw. bo u mnie jest zielona i pewien kolega powiedzial mi że ma być żółta i juz sam niewiem. HELP !!
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-02-21, 20:27
miliaszuk, czytałeś co napisałem? Jesli masz zamiennik to nie wiadomo co ci dali, mozesz dojśc do tego jeśli odczytasz na czujniku nazwę firmy i jakiś nu,mer. A auto wyjechało z fabryki na czujniku z żółtym paskiem, a obecnie w ASO już nie mają żółtych tylko z niebieskim paskiem i to jest czujnik o właściwych parametrach. Na niefirmowych czujnikach co druga osoba się przejechała dlatego proponowałem oryginał z ASO.
miliaszuk jesli chcesz wymieniac czujnik to tylko na oryginal tak jak pablomed radzi, sam kupilem podrobke (pomimo rad forumowych) od znajomego ze sklepu wiec zrodlo pewniak, pojezdzilem jakies 6 miesiecy az padl i nie chcial mi samochod odpalic bo komputer wywalil blad czujnika i nie taka mieszanke dostawal. a dodam ze z dnia na dzien sie stalo raptownie. Jesli chcesz troche pojezdzic kup oryginal. Drogo ale warto.
mieliście racje chlopaki kupilem orginalny i jest wporzo 2 zamienniki odałem w dwóch różnych sklepach bo to szajs był macie plusy temat do zmknięcia bedzie chyba