logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik cofania pomocy
Autor Wiadomość
KRZSlU 

Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-03-09, 15:13   Czujnik cofania pomocy

Witam chciałbym się dowiedzieć czy zdarzyło wam się coś takiego jak nagminne padanie czujnika cofania. W ciągu 2 lat wymieniłem ich z 6 szt. Kupowałem rożne polskie niemieckie ale jak zauważyłem to i tak po niecałym pół roku padał i był do niczego. Podkładałem nawet 2 podkładki przy wkręcaniu aby nie był tak mocno wciskany ale to również nic nie dało jakby ktoś miał jakiś pomysł co z tym zrobić jestem otwarty na wszystko pozdrawiam :idea:

prezesik25 
Jeżeli brak ąćęłśóźż - pisze z Nokii

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2010-03-09, 16:20   

może inny typ czujnika, taki z krótszym "dziubkiem", jak kupowałeś to jakieś zadługie..??

KRZSlU 

Wysłany: 2010-03-09, 16:40   

Z tego co kupowałem i widziałem na allegro to jest tylko jeden typ nie ma żadnych z krótszymi czy dłuższymi końcami

swatu 
VW VIRTUAL TUNING

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2010-03-09, 19:06   

sprawdz czy czasem na instalcji elektrycznej nie masz jakiegos zwarcia skoro tyle juz czujników miałes to chyba raczej nie jego wina a elektryki.

>Klubowe wlepki<
>Klubowe kubki<

Zico63 
POMOCNIK

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2010-03-09, 22:49   

A ja myślę czy to ta puszeczka przy szybie nie pali tych czujników. Ileż to już takich pozakładano i ...nic, działają. Lepiej lub gorzej pokazują, lecz się nie przepalają!

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2010-03-10, 21:00   

KRZSlU napisał/a:
Z tego co kupowałem i widziałem na allegro to jest tylko jeden typ nie ma żadnych z krótszymi czy dłuższymi końcami
owszem sa różne, najłatwiej rozpoznać po średnicy klucza na czujnik. Ja mam np inny w 2.0 niż do 1.8 ale nie pamiętam tej srednicy, Wziąłem na wzór stary czujnik i mam zmieniony i działa 2 lata.

Zico63 
POMOCNIK

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2010-03-10, 23:19   

Teraz czytam i zrozumiałem że nie chodzi o czujnik w znaczeniu "czujnik odległości przy cofaniu" ale zwykły włącznik świateł cofania :doh:
Sprawdź Kolego czy bezpiecznik nr 14 ma wartość 15 A czyli kolor niebieski. Może gdzieś jest przetarty przewód, robiło komuś zwarcie i, znanym sposobem, wstawił większy bezpiecznik i pali włączniki.
Czy sprawdzał Kolega te "spalone" włączniki np. lampką czy faktycznie ich styki nie łączą, czy może jest coś ze skrzynią biegów, tak że nie naciska włącznika w sposób właściwy.

KRZSlU 

Wysłany: 2010-03-11, 06:25   

Po kablu to nie widać żeby był gdzieś uszkodzony ale do lamp tylnych zobaczę może włożone mam większe żarówki i będzie wtedy większy pobór prądu przez co może palić styki a co do skrzyni to nie mam problemów z nią a otwierać skrzynie żeby sprawdzić jak czujnik jest wciskany wydaje mi się być absurdem bo raczej innego dojścia to tam nie ma. Lampy tylne nie widziałem żeby były kiedykolwiek zaparowane w środku ale mogło się tam dostać trochę wilgoci także zacznę poszukiwania od tyłu jak tylko znajdę usterkę to napiszę bo sam jestem ciekaw

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu