Wysłany: 2008-10-21, 20:59 CO ZROBIĆ ŻEBY NIE ODPALIŁ
Witam
Panowie jak w prosty lub nie prosty sposób unieruchomić moje MK3??
Np.: jak odpiąć czytnik od immo, lub jaki czujnik odpiąć żeby fiksowało auto, lub jakieś zasilanie cewki no cokolwiek tylko ma być efekt jeden MAM NIE ZAPALIĆ AUTA
Czekam na wszystkie propozycje
P.S. Ale nie piszcie typu: Wsyp cukier do baku
P.S. 2 Nie pytajcie nawet czemu to chce wiedzieć
Proszę o szybkie odpowiedzi
[ Dodano: 2008-10-21, 22:03 ]
Obiecuje że na koniec postu napiszę po co mi to wiedzieć
[ Dodano: 2008-10-21, 22:04 ]
i dodam że najlepiej aby VAG widział jakiś błąd i ludzkie oko nie widziało usterki np.: odpiętego kabelka
Kolor zielony i czerwony jest zarezerwowany dla moderatora i admina.
Prosze nie używać tych kolorów
a co to USTERKA?
wiec najlepiej to odciecie zasilania cewki albo odciecie zasilanie pompki paliwa...
ale i tak zapytam po co Ci to ?
a jesli Vag ma widziec bład... to np w benzyniaku odciecie jednego kabelka z czujnika Halla
nie ma zadnej usterki i auta ma się dobrze wręcz cudownie ale myk ma polegać na tym że wsiadam do auta i mam go nie odpalić (ja bede wiedział czemu a inni nie) i ma nie być nic podejrzanego widać rozumiecie MA to być kontrolowana usterka TAK JAK W PROGRAMIE USTERKA tylko że ja bede wiedział co jest a inni nie bo kurde chcą auto pojczać a ja im go nie chce dać i musze go "zepsuć"
to zależy... równie dobrze możesz zrobić nacięcia na kablach zapłonowych albo przestawić zapłon,wsadzić jakieś zmachane świece.... ogólnie zalezy co chcesz uzyskac
proponuje wyciac jedenk kabelek od zasilania wtrysku ktory nim steruje i po problemie kreci kreci ale nie odpali pompka chodzi iskra jest no to jak nie ciac to tylko wyjac czyt wypiac z kostki ktora dochodzi do wtrysku
_________________ my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Ostatnio zmieniony przez Mati 2008-10-21, 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Fasol [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-21, 21:16
to odepnij zasilanie od cewki i osadz je tylko delikatnie zeby sie trzymalo
Ostatnio zmieniony przez Fasol 2008-10-21, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
kurde ty masz 1.6 wiec nie dokladnie pewnie Ci powiem u mnie jest to wtyczka ktora jest wpieta do wtrysku a kostka ktora nim steruje bedzie miala 4piny ktorys z dwoch wewnetrznych bedzie podawal napiecei na strysk tylko nie ruszaj skrajnych
_________________ my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Ostatnio zmieniony przez Mati 2008-10-21, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
ja proponuje tak samo jak pisal Fasol wyjac kabel z cewki zaplonowej i deliaktnie go osadzic lub zaizolowac czyms od srodka na jakis czas... masz pewne jak w banku ze auto nie odpali a jesli masz immo to wyciagnij ta pestke z kluczyka auto albo nie odpali albo odpali i zaraz zgasnie
Najlepiej mieć dwa klucze: jeden z pastylką drugi bez i używać w potrzebny nam sposób. Np. "popatrz, coś mi szwankuje, raz mi pali raz nie, pożyczę ci ale nie wiem czy nim wrócisz"
Jest coś jeszcze: ukryty wyłącznik na przewodzie wchodzącym do skrzynki bezpieczników, wtyk G1, pin 8, kolor B/Li (liliowy? - nie ma takiego w opisie ale to nic, pin się liczy). Jest to wyjście prądu (+) z bezpiecznika 18 czyli pompa paliwa i wtryskiwacz, pompa idzie z M/2 więc będzie prawidłowo buczeć a nasz pin G1/8 jest tylko do wtryskiwacza i po zawodach .
Dodano: no jak, kto? ady jo!
Ostatnio zmieniony przez Zico63 2008-10-21, 21:58, w całości zmieniany 2 razy