Silnik: BFH, ALH, 2E Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 311 Skąd: GDA
Wysłany: 2010-07-26, 20:10
LukTychy, wygląda jak od instalacji gazowej. Ewentualnie od alarmu, ale nie pasuje mi ta osłonka jak na alarm. Od klaksonu to na pewno nie jest. Jest to jakaś ingerencja zewnętrzna.
Pozostaje ci pójść za tym przewodem do końca i zobaczyć dokąd idzie.
Silnik: 1.9 TDI 1Z Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 896 Skąd: ST
Wysłany: 2010-07-26, 20:26
Rafit, he nO właśnie żółty i niebieski idzie do zapłonu a brązowy jest identyczny jak kabelek od klaksonu... w tylnej dokladce zderzaka mam coś takiego po korku z LPG ale ja instalacji gazowej nie mam wiedz nie bardzo wiem o co cho... POMOCY
Też obstawiam GAZ ! A konkretniej bym sie pokusil ze to bedzie od przelacznika gaz/benzyna. U mnie jest chyba nawet identyczna.
Pociesze Cie :
LukTychy napisał/a:
w tylnej dokladce zderzaka mam coś takiego po korku z LPG ale ja instalacji gazowej nie mam
Wyglada na to ze ktos zabral instalacje gazu przed sprzedaza...
A co do klaksonu to sprawdz bezpiecznik. I nie pamietam ale chyba klakson jest na przekazniku moze sie sfajczyl ? albo styki przy kierownicy sie znudzily funkcjonalnoscią ?
Silnik: 1.9 TDI 1Z Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 896 Skąd: ST
Wysłany: 2010-07-26, 21:26
adams, no własnie jak naciskam klakson to słysze w skrzynce bezpieczników takie tykanie a bezpieczniki sprawdzałem dzis wszystkie i są ok., więdz dalej nie wiem o co cho... a sam klakson działa bo go sprawdzaliśmy z ojcem w jego aucie