Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2012-01-31, 16:35 Co to za wtyczka 1.8 ABS
Witam nie chce ale musze napisac nowy temat bo nie wiem jak nazwac to by znalesc na google.
Podczas "zabaw" z golfem odpialem ta wtyczke i potem po wszystkim zapomnialem ja spiac i teraz moje pytanie :
od czego jest ta wtyczka-przewod ?
dodam ze auto bardzo ladnie pali na odpietej : - 15 C ma ssanie ok 1100 1200 potem po zagrzaniu ma te ok 900 wiec super
ciekawi mnie czy potrzebna jest czy nie bo sie boje ze jak podepne to bedzie niespodzianka jakas z obrotami bo wkoncu ona idzie tam za kolektor jakis czujnik to jest ? napewno nie od lambdy jak cos
Jest to wtyczka od podgrzewacza kolektora ssącego tzw. "jeż" przy zimnym silniku podgrzewa mieszankę żeby paliwo lepiej parowało. Zasilaniem tego podgrzewacza steruje komputer i przy ponad 60 °C cieczy chłodzącej jest wyłączany.