Jest to kontrolka migaczy przyczepy, montowane w pojazdach z fabrycznie zabudowanym hakiem holowniczym. Miga jeśli pracuje więciej niż dwie żarówki migacza (dlatego miga też bez przyczepy ale na awaryjnych - bo wtedy pracują 4 żarówki, to jest w porządku).
Ma Kolega hak?
Ostatnio zmieniony przez Zico63 2008-08-24, 11:24, w całości zmieniany 1 raz
Do działania jest wymagany przerywacz kierunkowskazów z nr 22 a nie 21, ma on układ kontrolny i wyjście "C2" na dodatkową kontrolkę.
A niech Kolega poszuka: w zderzaku ma być na środku kwadratowa zaślepka a w bagażniku w kole zapasowym - zaczep haka. Jest jeszcze możliwość że to tylko wymieniona płytka kontrolek na taką jak akurat dostał właściciel.
Ostatnio zmieniony przez Zico63 2008-08-24, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
moze masz dopinany hak sprawdz czy nie masz zaslepki na listwie pod zderzakiem. Drugie wyjscie zdejmij panel kontrolek i sprawdz czy ida tam kable do tej kontrolki, moze ktos zamienil ja czy cos.
_________________ Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
Fabryczny hak to fajna sprawa bo ja np. mam fabrycznie 13-pinowe gniazdo i przerobiłem wtyczkę w przyczepie, mam tam cofania, stałe 12V np. do radyjka i co najważniejsze: nie pożyczają ode mnie przyczepy bo nie dopną do swoich wozów (są adaptery ale kazdy potrzebuje na szybko a i koszt adaptera to min 30 zł)
Fabryczny hak to fajna sprawa bo ja np. mam fabrycznie 13-pinowe gniazdo i przerobiłem wtyczkę w przyczepie, mam tam cofania, stałe 12V np. do radyjka i co najważniejsze: nie pożyczają ode mnie przyczepy bo nie dopną do swoich wozów (są adaptery ale kazdy potrzebuje na szybko a i koszt adaptera to min 30 zł)