Silnik: 1,8 GT Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 14 Sie 2008 Posty: 50 Skąd: słupsk
Wysłany: 2008-08-16, 21:20 co może być przyczyną?
ustawiałem dzis zapłon i po ustawieniu próbowałem uruchomic silnik odpalił na chwile lecz jakby chodził tylko na dwóch garach po ponownej próbie uruchomienia silnika z gaźnika od strony wtyku podającego napięcie na wtrysk zaczął sie wydobywać dym który do czasu odłączenia napięcia z akumulatora się nasilał co może być tą przyczyną co mogło się stać
teoretycznie nic.Ale odkręć pokrywe wtrysku i zobacz co sie skopciło.A jak masz źle zapłon to raczej nie bedzie ci palił dobrze.Jka to ustawiałeś?no i po co ustawiałeś?
Silnik: 1,8 GT Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 14 Sie 2008 Posty: 50 Skąd: słupsk
Wysłany: 2008-08-16, 21:50
wymieniałem pasek rozrządu i przesunął mi się wałek o jakies dwa trzy ząbki
[ Dodano: 2008-08-16, 22:51 ]
odkręcałem pokrywe i nic nie widać zeby cos bylo skopcone podejrzewam z ewykrzywił sie zawór choc nie mogło do tego dojsc
Wysłany: 2008-08-17, 14:16
wychodzi na to ze nie i niewiem jakie jest prawdopodobienstwo ze zawór spodkał sie z tłokiem to mnie martwi jak sie spodkał to na bank jest wykrzywiony obawiam sie ze uszkodzona jest takze głowica
[ Dodano: 2008-08-17, 15:32 ]
jeśli się spotkał to masz na bank pokrzywione zawory lub popychacze, ja na Twoim miejscu jak nie jesteś mechanikiem to bym to dał do zbadania komuś kto się na tym zna bo możesz jeszcze więcej narobić marasu