logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
centralny zamek
Autor Wiadomość
killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2010-06-21, 07:14   centralny zamek

Elo jest problem.
Dzisiaj przy próbie otworzenia golfa działy sie dziwne rzeczy. podczas zamykania i otwierajania od strony kierowcy otwierały się np tylko drzwi kierowcy a pasażera już nie. czasem nic się nie działo. po przyjechaniu do pracy ten sam scenariusz. jakieś pomysły?

Mój Mk3

bart_GT 

Silnik: 1.8 ABS 90 KM
Wysłany: 2010-06-21, 09:24   

moze pierwsze opisz jaki masz centralny czy ori pneumat czy jakis dokladany na silownikach elektr. :idea:

Zapraszam :)

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2010-06-21, 09:24   

centralny na pompke ? u mnie byl taki problem ze wezyk w ktorym idzie powietrze pekl i slychac bylo wylatujacy "gaz" i drzwi sie nie otwierały :P

killah 

Wysłany: 2010-06-21, 09:39   

bart_GT napisał/a:
moze pierwsze opisz jaki masz centralny czy ori pneumat czy jakis dokladany na silownikach elektr. :idea:

ori powietrze

K@mil napisał/a:
centralny na pompke ? u mnie byl taki problem ze wezyk w ktorym idzie powietrze pekl i slychac bylo wylatujacy "gaz" i drzwi sie nie otwierały :P

u mnie czasem nic nie było słychać

Mój Mk3

K@mil 
POMOCNIK

Wysłany: 2010-06-21, 09:58   

to pozycz od kogos pompke i sprawdz jak bedzie na drugiej tylko uwazaj jest pare tych pompek, rożnia sie chyba liczba pinów w wtyczce

killah 

Wysłany: 2010-06-21, 10:10   

K@mil napisał/a:
to pozycz od kogos pompke i sprawdz jak bedzie na drugiej tylko uwazaj jest pare tych pompek, rożnia sie chyba liczba pinów w wtyczce

acha czyli trochę lipa bo tego nie załatwię z dnia na dzień. mam nadzieję że się dzisiaj otworzy golf Oo

/e:

teraz już otwierają się tylko drzwi kierowcy po przekręceniu kluczyka a reszta nie. jeśli chodzi o otwieranie od pasażera to wszystko działa jak należy. drzwi kierowcy też się zamykają/otwierają.

Mój Mk3

K@mil 
POMOCNIK

Wysłany: 2010-06-21, 17:29   

hmm musisz chyba rozebrac tapicerke i zobaczyc moduł, bo jak dziala z pasazera strony wszystko to znaczy ze cos jest nie tak z modulem od strony kierowcy...
jest on kolo zamka po zdjeciu tapicerki zobaczysz takie cos niebiesko/biale ... idzie do niego rurka ktora idzie powietrze

killah 

Wysłany: 2010-06-21, 17:34   

K@mil napisał/a:
hmm musisz chyba rozebrac tapicerke i zobaczyc moduł, bo jak dziala z pasazera strony wszystko to znaczy ze cos jest nie tak z modulem od strony kierowcy...
jest on kolo zamka po zdjeciu tapicerki zobaczysz takie cos niebiesko/biale ... idzie do niego rurka ktora idzie powietrze

ok zabiorę się do roboty dzisiaj w nocy może. po czym poznać że będzie on popsuty czy coś?

Mój Mk3

K@mil 
POMOCNIK

Wysłany: 2010-06-21, 17:43   

killah napisał/a:
po czym poznać że będzie on popsuty czy coś?

tego ci nie powiem nigdy go nie rozbieralem, ale moze to jakas glupota np wtyka wypadla czy cos... poczekaj jeszcze niech wypowie sie ktos inny :) pewnie kolega Zico bedzie wiedział

killah 

Wysłany: 2010-06-21, 17:49   

K@mil napisał/a:
killah napisał/a:
po czym poznać że będzie on popsuty czy coś?

tego ci nie powiem nigdy go nie rozbieralem, ale moze to jakas glupota np wtyka wypadla czy cos... poczekaj jeszcze niech wypowie sie ktos inny :) pewnie kolega Zico bedzie wiedział

ok spoko tylko wiesz sytuacja jest nagląca bo auto stoi na parkingu w pracy i wolałbym żeby miało sprawne zamki. fart żę wgl da się zamknąć ;]

Mój Mk3

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Silnik: ------
Wysłany: 2010-06-21, 20:46   

zobacz jak wyglada wioselko w drzwiach.

K@mil 
POMOCNIK

Wysłany: 2010-06-21, 21:13   

v1rooz napisał/a:
zobacz jak wyglada wioselko w drzwiach.

jak byloby to wioselko to drzwi wogole by sie nie otworzyly a z tego co wyczytalem to kierowcy sie otwiera ale nie otwiera pasazera :P

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2010-06-27, 13:18   

wyjmij sobie pompkę co masz pod lampą w bagażniku i zdejmij z niej pokrywkę plastikową trzyma się na zatrzaskach

zobaczysz wtedy czy elektronika na płytce nie jest zalana wodą a co za tym idzie nie skorodowały styki lub elementy elektroniczne

!! REGULAMIN FORUM !!

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2010-06-27, 14:26   

Pompka jest dobra skoro działa z drzwi pasażera. Wiosełko ok skoro otwiera się z kluczyka. Problem jest wyłącznie elektryczny i dotyczy albo włącznika w zamku drzwi albo połamanych kabli w wiązce do drzwi. Chodzi o kable szary, zielony i biało czerwony albo szaro czerwony lub zielono czerwony. Jeśli kable sa ok należy wyjąć zamek bo zapesuł mu się włącznik uruchamiany kluczykiem, maleńkie styki do wyczyszczenia po rozebraniu .

killah 

Wysłany: 2010-06-27, 20:10   

Ok słuchajcie problem rozwiązany. Tzn już wiadomo co jest. Nie ma plusa od kluczyka czyli padł zamek. Po przekręceniu nie pojawia się plus i nie ma sterowania. Jak podłączyliśmy plusa od lusterek to drzwi się zamykały i otwierały (pasażera i klapa).

solucją będzie zakup nowego zamka albo centralka na pilota (ponoć chyba sterowanie minusem potem jest i działało by mi sterowanie kluczykiem i pilotem)

pzdr i czekam na jakieś opinie czy lepiej dać na pilota centralkę czy lepiej naprawić ten zamek

Mój Mk3

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu