Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-08-16, 22:01 Centralny zamek tylnej klapy
Witam. Chciałem zapytać jak najłatwiej zrobić centralny zamek tylnej klapy. Czy szukać specjalnego oryginalnego czy ze zwykłego za 10zł z allegro tez da sie zrobic? Moze macie namiar na jakis poradnik? Z gory dzieki za odp.
oryginał zawsze najlepszy.Ja mam cudo z allegro ale działa inaczej niż zamek(otwiera sie z wnętrza i z pilota) nie ma przycisku.Nie wiem czy da sie coś takiego oryginalnego zamontować do standardowego zamka, poczekaj aż ktoś inny sie wypowie
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-08-17, 09:55
no własnie widziałem takie cudo za 50zł na allegro na przycisk. Czytałem tez gdzies tylko tego nie moge znalesc ze da sie zrobic ze zwyklego uniwersalnego siłownika
ja miałem problem z podłączeniem zwykłego siłownika, więc pomyślałem że nie da sie zamontować do normalnego zamka.Ostatecznie zmieniłem całkowicie koncepcję.Wydaje mi sie że były 2 rodzaje zamka w tylnej klapie.Zwykły i dostosowany pod centralny.
ale Ty chcesz dolozyc centralny zamek do klapy czy zrobic otwieranie klapy z wnetrza pojazdu, jesli chodzi o centralny to masz tutaj pokolei co zrobic:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141823