Wysłany: 2009-05-04, 17:45 Centralny zamek, Mały problem.
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem (fabryczny). Mianowicie podczas otwierania silnik (pompka) nie przestaje działać, otwiera wszystkie zamki ale nie przestaje pracować. Podczas zamykania jest wszystko ok, zamyka drzwi i się wyłącza. Wiecie co mogło się stać??
byc moze dziura w membranie w mechanizmie zamykania bagaznika
_________________ dupowóz VW GOLF III, tatowoz Opel Vectra B
Mój Golfik http://www.golf3.pl/topic...-gl-vt12505.htm NOWE FOTKI strona 1 DUŻO ZDJĘĆ ostatnia aktualizacja zdjęć 7.08.2009
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-05-05, 15:25
l.ptutaj, pompa ma to do siebie, że jeśli układ weżyków czy siłowniki albo sam układ pneumatyczny w pompce jest nieszczelny to pompka działa około 10 sekund i się sama powinna wyłączyć. Jeśli tak sie nie dzieje to doszło do uszkodzenia układu elektronicznego w pompce, uzywana kosztuje stówę. Jeśli natomiast wyłącza się po tym czasie jak należy to szukaj nieszczelności, bo mimo że centralny działa to nieszczelnośc może być
Silnik: 1.8CL
Wysłany: 2010-08-17, 15:58
Witam...Niechce zakladac nowego tematu dlatego podpinam sie do tego...Mam identyczny problem z pompka centralnego.Zamyka ok ale przy otwieraniu dlugo pracuje.Znalazlem przyczyne w jednej z przelotek w slupku pomiedzy drzwiami slychac syczenie.Sprawdzilem calosc i wyglada spoko,ale jak poruszam wezykiem syczy jeszcze bardziej.(dodam ze jest to laczenie wtyku tylnych drzwi z wtykiem slupka)Jak temu zaradzic zeby pompka pracowala normalnie.Moze mial ktos taki problem,a moze problem jest w pompce.Bo dziwnie ze zamyka normalnie a przy otwarciu dlugo pracuje....
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-08-18, 13:14
andyk, jaka lipa, znalazłeś wężyk który syczy, uszczelnij i po robocie. Sam musisz stwierdzić czy pęknął czy tylko na łączeniu rurką gumową we wtyku drzwiowym wyleciał.