no więc ogólnie jest tak problem mój tyczy się centralnego zamka wiem były podobne tematy ale ja będę miał inne pytanie i specyfiakacja problemu jest następująca.. pilot zamyka drzwi jest sii i w ogole ale kiedy duszę otwarce tylko migają lampki i nic.. dzisiaj wyciągałem siedzenie z golfa a przy okazji wyciągałem te boczną klapkę pod którą schowane są kable i tu moje pytanie.. który z tych kabelków odpowiedzialny jest za otwieranie drzwi najlepsze byłoby zdjęcie abym mógł jutro to sprawdzić za pomoc z góry wielkie dzięki
_________________ Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..
Może to być pompa centralnego albo sterownik zdalnego zamykania lub coś z kontaktem w ich wtykach. W tym wypadku przerwanie kabelków w drzwiach odpada. Tak na odległość można tylko polecić podmianę z innego Golfa na chwilę po jednym elemencie: np. najpierw pompę potem sterownik. Wszystko jest na wykach, nie da się źle włożyć czyli kłopot z tym niewielki.
A jeśli zamyka prawidłowo z kluczyka to już sterownik zdalnego zamykania na 80%!
wwegary sprawdz lepiej sobie bezpiecznik na przewodzie od OTWIERANIA ze sterownika od pilota. Wczoraj sie bawilem kabelkami i nawet nei wiadomo kiedy padl mi bezpiecznik i tez lampki sobie mrugaly ale napiecie na "otwieranie" nie podawalo. U mnie są trzy bezpieczniki, jeden od zasilania sterownika i dwa od zamykania i otwierania. Rzecz jasna NIE MAM tutaj na mysli SKRZYNKI Z BEZPIECZNIKAMI Jesli wiesz gdzie masz zamontowany sterownik od pilota i masz tak samo dodatkowe bezpieczniki na nim jak ja, to obstawialbym bezpiecznik POWODZENIA
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-20, 15:49
wwegary napisał/a:
który z tych kabelków odpowiedzialny jest za otwieranie drzwi najlepsze byłoby zdjęcie abym mógł jutro to sprawdzić za pomoc z góry wielkie dzięki
zielony, wyłazi z drzwi do przedniego słupka, znajdziesz go też przy pompce. Podajesz na niego kawałkiem innego kabla plus z aku i ma się otworzyć. Jeśli tak się nie stanie winna jest oryginalna instalacja samochodu, jeśli nie - winny jest sam alarm lub jego podłączenie do tego kabla zielonego