Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2008-08-31, 11:12 centralny i el.szyby
Witam wszystkich!!!!!Mam taki mały problem,mam golfa3 z 92roku 1.9td trzydrzwiowy i tak jak wsiadam do auta i przekręcam kluczyk to centralny zamyka mi drzwi i okna.W chwili gdy wysiadam muszę tym ,,cyckiem"otworzyć je i następnie pociągnąć za klamkę.Jak to zrobić,żeby w chwili wyłączenia zapłonu centralny otworzył mi drzwi(mowa o tych ,,cyckach"),a w momencie gdy zamykam drzwi od zewnątrz szyby zostały domknięte??????????
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-31, 12:12
Musisz dowiedzieć się czy jest podpięty dokładany alarm lub sterwonik centrala, i czy masz oryginalny central pneumatyczny, to samo szyby czy orginalne.
Normanie w oryginale central sam się nie powinien zamknąć po odpaleniu auta, a jeśli w trakcie jazdy zamkniesz central guzikiem w drzwiach to po wyjęciu kluczyka powinien się otworzyć.
Podejrzewam że ktoś uruchomił w dokładanym alarmie funkcję blokowania centrala po odpaleniu silnika, a podłączył go w sposób typowy - mniejsza o szczegóły. Niestety to w golfie nie zadziała i trzeba funkcję zlikwidować w alarmie, w instrukcji napisane jak.