Wysłany: 2010-07-18, 17:24 Brak złącza diagnostycznego???
witam kupiłem mk3 1,8 55 kw 93 rok z klimą w wersji savoy chciałem sie podpiac pod kommpa i sprawdzic czy jakies błedy wykryje ale po wyjeciu dwoch zaslepek pod nawiewami nie było zadnych złaczy na obd I wiec pomyslałem ze w szerokiej zaslepce bedzie obd II ale po wyjeciu zaslepki tez nie było złacza .
mozliwe ze ten silnik nie ma złącza diagnostycznego?
czy "ktos" poprostu ukrył, obcioł kable?
Może jeszcze nie uciął
Zdarza się, że te złącza wypadną z mocowań i wiszą sobie w konsoli, trzeba tylko wymontować radio czy przyciski i szukać, nawet za pomocą lusterka!
Witam ja mam podobny problem . Ostatnio chciałem podpiąć auto pod komputer a tu brak złącza diagnostycznego szukałem wszędzie pod zapalniczka pod nawiewami przy bezpiecznikach itp. czy może tak być ze nie mam złącza jeśli tak to jak go mogę podpiąć po komputer . Proszę o pomoc .Tylko się nie przestraszcie ja tego nie robiłem tak było jak go kupiłem
_________________ SEBA22
Ostatnio zmieniony przez Seba22 2011-11-09, 15:40, w całości zmieniany 4 razy
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 240 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-11-09, 15:05
tak jak Zico63, pisze, moje złacze też leżało sobie luzem w konsoli , od góry ( przez otwory zaślepek) nawet kabli nie było widać dopiero jak zdemontowałem panel nawiewów całkowicie w innym celu to znalazłem francę tam utkniętą