Witajcie, dlaczego jak mam włączony kierunkowskaz i wcisnę hamulec to migacz przestaje działać a zaczyna migać dioda od przeciwmgielnych, jak przestanę hamować to kierunkowskaz zaczyna znowu migać. Dodam jeszcze, że ostatnio widziałem dymek w okolicy włącznika świateł awaryjnych.
Dzięki wszystkim za porady.
typowa usterka.Problem z masą tylnych lamp.Sprawdź złącza i wogóle całą lampe z tyłu 1 i 2 czy nie masz gdzieś zaśniedziąłych styków uszkodzonych kabli itd
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 14 Maj 2008 Posty: 224 Skąd: z golfa ;)
Wysłany: 2008-08-17, 13:54
Okazalo sie, ze woda dostala mi sie do stykow i dodatkowo mialem podlaczony mostkiem jakis dziwny kabel idacy do kierunkowskazow. Wyczyscilem WD40 styki, wysuszylem i jak wlaczylem obojetnie jaki kierunkowskaz to swiecily mi wszystkie. Dopiero gdy usunalem ten kabel, to wszystko wrocilo do normy.
Ten kabel byl podlaczony wczesniej do jakiegos malego urzadzenia, ktore prawdopodobnie bylo fabrycznie zamontowane do zamykania centranego i dawalo wyjscie na kierunkowskazy.