Wysłany: 2008-09-03, 10:25 Awaria centralnego zamka
Proszę o pomoc w temacie centralnego zamka zasilanego pompką.Zamyka tylko drzwi bagażnika i wlew paliwa.Kilka dni temu zamykał jeszcze prawe tylne drzwi.Po załączeniu z pilota pompka kilkakrotnie uruchamia się (słychać z zewnątrz).Na razie odłączyłem zamek bo alarm głupiał.Proszę o poradę .
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-09-03, 12:14
sprawdzisz to łatwo. Zdejm wezyk od pompki, zatkaj wylot palcem i uruchamiaj central. Jeśli pompka nie będzie się włączać ponownie to jest dobra. Sprawdzaj weżyki też w przelotce do klapy bagażnika i do wlewu paliwa, to jest wspólny obieg, gdziekolwiek będzie nieszczelnośc to tak będzie się działo.
Naprawiony!!! Przyczyna - przewód powietrzny wyszedł z plastikowego łącznika w lewym przednim słupku.Wystarczyło go dobrze wsunąć i jest ok. Wielkie dzięki za pomoc .
no to tak jak myślałem na początku a tak nawiasem to mi też dzisiaj się to stało ale w słupku pasażera a no korzystając z okazji podłączyłem sobie głośniki do tylnich drzwi pozdro