logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
alarm w glofie 3
Autor Wiadomość
kalacs 

Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-06-29, 11:13   alarm w glofie 3

Witam. Nie wiem czy to dobry dzial. mam golfa 3 z 94 bodajze roku pelna elektryka (szyby, lusterka) i do tej pory nie mialem pojecia ze posiadam alarm :| az wczoraj w nocy wyjezdzajac od dziewczyny obudzilem pol osiedla. Klakson nawalal i kierukni migaly nie dalo sie auta odpalic nie reagowal na kluczyk.. w koncu wpadlem na pomysl zeby zamknac auto i znow otworzyc i przestalo :P jak sprawdzic alarm ze posiadam? na co on reaguje? i jak go wylaczac? pzdr

Macros 

Silnik: 1.9 TDI 90KM (1Z)
Wysłany: 2008-06-29, 11:28   

kalacs, zapewne niedawno nabyles swojego golfika :)

Wiec tak, po pierwsze to poprzedni wlasciciel powinien Cie poinformowac o wyposazeniu samochodu albo sam powinienes to obadac zanim ruszysz w trase, by uniknac niespodzianek.
Jesli chodzi o alarm, na co reaguje, to zalezy od modelu jaki masz zainstalowany... Jest tego mnostwo na rynku. Niektore maja podpiete tylko krancowki, zatem po otwarciu drzwi, klapy, bagaznika wlacza sie alarm. Lepsze wersje maja czujniki wstrzasowe, czujniki ruchu. Dodatkowo polaczone jest to z modulem immobilizera i nie odpalisz autka.

Jak wlaczac, wylaczac... Masz pilota? Czy otwierasz kluczykiem ?
Jesli pilot, to zazwyczaj dajac impuls na "zamknij" zalaczasz centralke alarmowa...

A jesli chodzi o sprawdzenie, to juz wiesz ze masz alarm :)

Pozdro!

kalacs 

Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-06-29, 11:48   

Golfa mam juz z pol roku i nigdy sie nie wlaczal alarm do wczoraj? :-| na wstrzasy raczej nie reaguje:P pilota tez nie posiadam. Dzieki za odp:)

Jak sie wlaczy to zamknac samochod kluczykiem i otworzyc i sie wylacza ? :-D

adams 

Silnik: 1,6 benzina :)
Wysłany: 2008-06-29, 23:48   

nei wiem jak jest w golfiku ale w nowym pasku jak mailem akie paro miesieczne autko do dyspozycji niedawno to uruchomilem alarm w ten sposob ze nei domknalem drzwi od kierowcy (tylko na pierwszy stopien zalapaly) i zamknalem samochod. Po chwili gdy alarm sie uzbroil poruszylem tymi drzwiami tak jakbym chcial je domknac i otworzyc noi krancowka zareagowala i zaczal wyć. moze w Twojej furze tez sie tak da ? a jesli chodzi o wylaczenie juz zalaczonego alarmu to poprostu otworz - zamknij - otworz i umilknie :)

Włodziu29 

Silnik: 2.0 GTI (115 KM)
Wysłany: 2008-08-15, 16:56   

witam jak sprawdzic czy man alarm -podobno jest -kumpel mi mówił ze moze byc wyłaczony ze pod maska gdzies sie go włancza mam dwa małe kluczyki oprócz kluczyków do stacyjki czujki sa alarmu w srodku ale jak go zamkne to widac przez szybe ze dioda czerwona nie swieci-poradzcie mi cos -pozdrawiam

saladrus 
golf - das beste auto der welt!

Silnik: 1.8 ACC GT
Wysłany: 2008-08-15, 17:37   

ja w swoim mam alarm uzbrajany z kluczyka...
Po zamknięciu zaczyna migać dioda przy rygielku....
żeby otworzyć auto i wył alarm muszę przekręcić 2 x kluczykiem (w drzwiach)
poszukaj modułu alarmu pod maską .po prawej stronie na wys akumulatora powinien być króciec który wciska się po zamknięciu maski ...poszukaj za nim czy nie ma tam modułu....

Robertuss 
...::: TDI :::...

Silnik: 1.9 TDI GL (1Z)
Wysłany: 2008-08-21, 11:29   

Ja też niedawno dowiedzialem sie, ze moj gofer ma alarm. Myslalem ze mrugajaca dioda przy rygielku to jakas 'atrapa' ale wyprobowalem wyzej opisywany sposob na sprawdzenie czy jest alarm, no i po otworzeniu maski zaczął wyc i mrugac :-P
Wylaczylem go przekrecajac kluczyk w drzwiach.
Teraz musze poszukac gdzie jest ukryty ten sterownik od alarmu :-)

No i mam pytanko:
Nie mam do niego zadnego pilota, chcialbym dorobic sobie takie cus, jak to zrobic?
Jechac do jakiegos specjalisty, czy mozna zrobic to jakos samemu? ;-)

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-08-21, 13:08   

Robertuss napisał/a:
czy mozna zrobic to jakos samemu?
niezależnie od fabrycznego alarmu który masz dokładasz sobie drugi z pilotem. Nie bedzie się to kłócić w żaden sposób i będzie poprawnie działać. A czy sam czy w zakładzie - twoja decyzja, w razie czego opisów w necie od metra.
Jest jeszcze opcja taka żeby znaleźć ze szrotu alarm na pilota oryginalny, do golfa III, ale to wielka rzadkość występująca w ostatnich modelach trójki ciężko znaleźć i te piloty były o ile pamiętam na podczerwień a nie radiowe

Robertuss 
...::: TDI :::...

Silnik: 1.9 TDI GL (1Z)
Wysłany: 2008-08-21, 13:19   

Dzieki ;-)

adams 

Silnik: 1,6 benzina :)
Wysłany: 2008-08-22, 14:43   

[quote="pablomed"]
Robertuss napisał/a:
te piloty były o ile pamiętam na podczerwień a nie radiowe

no to porazka ... na podczerwien to musiales wycelowac konkretnie w czujnik ... pewnie mialo to jakis ukryty sens ale moim skromnym zdaniem to nieciekawe rozwiazanie ... :-|

domanek03 
doman

Silnik: 1,6 benzyna
Wysłany: 2008-08-27, 20:12   

uchyl masek nie podnosząc jej do góry i zamknij samochód jak wszystko sie załączy to podnieś maskę jak nie zadziała to koło akumulatora jest taki pstryczek powciskaj go

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu